Maker Okami en Viewtiful Joe is ontevreden over alle next-gen consoles

De maker van games als Okami en Viewtiful Joe, Atsushi Inaba, is ontevreden over alle next-gen consoles. Inaba is nu hoofd van zijn eigen studio en moet kiezen voor welke platformen zijn project gaat verschijnen. Hij moet rekening houden op welke consoles de hoogste kwaliteit mogelijk is, waar hij het beste op kan ontwikkelen en waar zijn game de grootste kans maakt om een hit te worden. In een recent interview heeft hij alle consoles besproken. Hij begon met Nintendo:

    “The Wii and the DS are selling very well, but in terms of software Nintendo is obviously the best-selling developer by far. It has the best understanding of the new market it has created,”


Okami werd geprezen door critici, maar is commercieel geen succes geworden.

Als je terug kijkt op de verkoopcijfers van Wii games in 2007 zie je dat Nintendo’s titels het geweldig goed doen, maar games zonder Nintendo op het hoesje het niet altijd even goed gedaan hebben. Dit baart Inaba duidelijk grote zorgen. Over de Xbox 360 was hij kort en bondig: te weinig consoles in Japan. Hij is niet overtuigd van de kracht van Microsoft’s machine buiten de Verenigde Staten. Het Playstation-merk is wereldwijd erg krachtig, maar Sony’s gedrag irriteert Inaba mateloos. Wat wil meneer dan wel? “To be honest, we almost wish for a platform on the market that is none of the above,”

  1.   
    Lashrom's avatar

    Voor een hoge kwaliteit zou ik zeker de PS3 kiezen ! Ondanks dat er in Japan ook best wel veel PS3’s verkocht worden zou ik het toch doen. En wat boeit de gedrag van Sony nou ! Je verdient er in ieder geval wel geld mee met deze Multinational. Als je niks van deze consoles wilt gebruik dan de PC !

  2.   
    prof_111's avatar

    Zijn game zal niet verkopen als hij alle consoles bekritiseert ๐Ÿ™„

  3.   
    Tadao's avatar

    strax wordtet nog zo’n game dat zelf de console is:P

  4.   
    VanishNL's avatar

    okami vond ik persoonlijk een hele leuke game als ze gwn nog oiets proberen en wat maakt het uit voor welke console je het uitbrengt of voor de pc zolang er maar mensen plezier van hebben en je natuurlijk wel je geld eraan terug verdient en winst maakt ๐Ÿ˜†

  5.   
    Odys's avatar

    yves_the_man schreef, "okami vond ik persoonlijk een hele leuke game als ze gwn nog oiets proberen en wat maakt het uit voor welke console je het uitbrengt of voor de pc zolang er maar mensen plezier van hebben en je natuurlijk wel je geld eraan terug verdient en winst maakt ๐Ÿ˜† "

    Mensen hebben heel veel plezier beleefd aan Okami, maar Capcom heeft zeker zijn geld niet terugverdiend ๐Ÿ˜‰

  6.   
    Neolite's avatar

    Lashrom schreef, "Voor een hoge kwaliteit zou ik zeker de PS3 kiezen ! Ondanks dat er in Japan ook best wel veel PS3’s verkocht worden zou ik het toch doen. En wat boeit de gedrag van Sony nou ! Je verdient er in ieder geval wel geld mee met deze Multinational. Als je niks van deze consoles wilt gebruik dan de PC ! "

    japaners zijn geen pc gamers. Dat zijn console gamers. ๐Ÿ˜‰