Eerste scan Okamiden duikt op; betreft een DS-game

Vorige week mochten we jullie berichten over een zekere game genaamd Okamiden, welke volgens de geruchten een vervolg zou zijn op het zeer geslaagde Okami. Vandaag mag blijken dat dit inderdaad het geval is, want de eerste scan en details zijn naar voren getreden.

Zo is het bekend geworden dat het een Nintendo DS-game betreft en voort zal borduren op het verhaal van het origineel. Verdere details zijn er nog niet bekend, maar het is al wel duidelijk dat de game pas in 2010 zal verschijnen. Onderaan dit bericht kun je nog de desbetreffende scan vinden.


In Okami neem je de vorm aan van de zonnegod Amaterasu, de legendarische witte wolf. Duisternis is namelijk gevallen over het eens zo kleurrijke land van Nippon. De gevreesde draak Orochi is namelijk na honderd jaar afwezigheid terug om zijn duisternis te verspreiden. Aan jou is de taak om weer kleur terug te brengen in Nippon. Met je sidekick Issun aan je zij zul je de dertien verloren schildertechnieken terug moeten winnen, om zo met de kwast in de hand problemen het hoofd te kunnen bieden. In de gigantische wereld zul je je dan ook nooit vervelen.

Okami voor de Nintendo Wii komt overeen met de PlayStation 2-versie. De belangrijkste vernieuwing voor Okami op de Wii is de tekenfunctie. Het is namelijk mogelijk om met de WiiMote vormen te tekenen.

Wil je meer weten over Okami? Lees dan onze review van de PlayStation 2-versie!

Okami is verschenen voor de PlayStation 2 en Nintendo Wii. Ergens in 2010 verschijnt er een vervolg in de vorm van een Nintendo DS-game.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    Ika Q's avatar

    Ik had toch meer op een PS3 of Wii versie gehoopt. Okami is gewoon een geniaal spel.

  2.   
    Rise Against's avatar

    ja, idd jammer dat er alleen een nieuwe Okami voor de DS komt. Ik denk dat zo’n anvontuur toch beter to zijn recht komt op een console. Hoe wel het tekenen me wel vet lijkt met behulp van de stylus 🙂

  3.   
    GameAC's avatar

    Wat een anticlimax