Volgende week meer informatie over opvolger Okami

Zowel de PlayStation 2 als Nintendo Wii-eigenaren onder ons zullen vast nog wel bekend staan met het zeer geslaagde Okami, aangezien deze de harten van velen wist te veroveren. Een vervolg op dit Zelda-achtige avontuur is iets waar de vele fans dan ook met smart op zitten te wachten.

Eerder deze week laaiden de geruchten omtrent een zeker vervolg weer flink op, aangezien ontwikkelaar Capcom het handelsmerk Okamiden heeft geregistreerd, wat dus wellicht mag duiden op een vervolg op Okami.

Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op een verklaring rondom dit handelsmerk, want in de volgende uitgave van het Japanse blad Famitsu, die aankomende week verschijnt, zal deze game uitvoerig worden besproken en duidelijk worden of dit daadwerkelijk het langverwachte vervolg is.


In Okami neem je de vorm aan van de zonnegod Amaterasu, de legendarische witte wolf. Duisternis is namelijk gevallen over het eens zo kleurrijke land van Nippon. De gevreesde draak Orochi is namelijk na honderd jaar afwezigheid terug om zijn duisternis te verspreiden. Aan jou is de taak om weer kleur terug te brengen in Nippon. Met je sidekick Issun aan je zij zul je de dertien verloren schildertechnieken terug moeten winnen, om zo met de kwast in de hand problemen het hoofd te kunnen bieden. In de gigantische wereld zul je je dan ook nooit vervelen.

Okami voor de Nintendo Wii komt overeen met de PlayStation 2-versie. De belangrijkste vernieuwing voor Okami op de Wii is de tekenfunctie. Het is namelijk mogelijk om met de WiiMote vormen te tekenen.

Wil je meer weten over Okami? Lees dan onze review van de PlayStation 2-versie!

Okami is verschenen voor de PlayStation 2 en Nintendo Wii.

 1.   
  Ika Q's avatar

  Okami is vet, kan niet wachten 8)

 2.   
  Mattmerize's avatar

  Hm, heerlijke game. Blij dat ze ondanks de tegenvallende verkoopcijfers (die compleet onterecht en onverdiend zijn) toch een vervolg gaan maken. Tenminste, we hopen dat ze dat gaan doen.

 3.   
  Jonah's avatar

  Matthijsjuh schreef, "Hm, heerlijke game. Blij dat ze ondanks de tegenvallende verkoopcijfers (die compleet onterecht en onverdiend zijn) toch een vervolg gaan maken. Tenminste, we hopen dat ze dat gaan doen."

  De game is uiteindelijk in totaal zo’n half miljoen keer verkocht, wat aanzienlijk weinig is inderdaad. Okami is één van mijn meest gekoesterde games op de Wii. 8)

 4.   
  Rise Against's avatar

  Hopelijk is het waar, Okami is nog steeds met MGS3 mijn favoriete ps2 game 🙂

 5.   
  wa@'s avatar

  ik hoop het me favoriete game samen met shadow of the collusus. 😀 8)

 6.   
  GameAC's avatar

  PS3 PS3 PS3 PS3 PS3. Please.