Nintendo DS verkoopt 20 miljoen stuks in Japan

Dat ze in Japan wel houden van de apparatuur en games van Nintendo was al langer dan vandaag duidelijk, maar dat een handheld genaamd de DS twintig miljoen stuks in het gamevriendelijke landje zou gaan verkopen had waarschijnlijk niemand bij de release durven voorspellen. In december 2004 zag de handheld van Nintendo het daglicht en vloog tot februari 2006 maar liefst zes miljoen keer over de toonbank, nog voor de introductie van de DS Lite. De overige veertien miljoen zijn sindsdien verkocht, met een totale verkoop van twintig miljoen exemplaren in een tijdspanne van nog net geen drie jaar.

De organisatie Media Create, die de verkoopcijfers van alles en nog wat in kaart brengt, meldt bovendien dat de DS sinds de release 50,26 procent van de Japanse hardwaremarkt heeft ingepalmd. Maar liefst 83,95 miljoen software exemplaren zijn verkocht, hetgeen goed is voor 40 procent van de totale softwaremarkt. Een prestentatie die allerminst indrukwekkend is te noemen.

 1.   
  Leon 2.0's avatar

  Japan heeft 127 miljoen inwoners ๐Ÿ˜ณ ,
  dat is 1 op 6 mensen heeft een ds ๐Ÿ˜›

 2.   
  Fawaka-W's avatar

  damnz…. de kans dat een game voor op de DS boven de miljoen verkoopt is best groot.. vandaar dat er bijna wekelijks nieuwe games voor de DS komen (alleen merken wij europeanen daar niet zoveel van omdat de meeste niet uitkomen hier)

 3.   
  Tollos's avatar

  ze zijn wle populair in japan zeg ๐Ÿ˜›

 4.   
  Kaassouffl3's avatar

  Dat zijn zeker indrukwekkende cijfertjes ๐Ÿ™‚