BioShock is hoogst scorende Xbox 360 game ooit

Irritationeel Games (onlangs omgedoopt tot 2K Boston en 2K Australia) heeft momenteel niks te klagen. BioShock werd door vrijwel elke FPS-liefhebber als een hemelsgeschenk ontvangen en de game lijkt nu op weg om enkele records in stukken te rijgen. Het record van de best scorende Xbox 360 game bijvoorbeeld. Volgens de statistieken van Metacritic heeft BioShock namelijk een gemiddeld cijfer van een 9.6 staan, gebaseerd is op maar liefst vijftig verschillende reviews. Dit is bovendien precies het cijfer dat Remco in zijn review. gaf. Het is dan ook niet gek dat de demo van BioShock de snelste is die de één miljoen grens overschrijdt. In slechts negen dagen na de release werd dit aantal op Xbox Live bereikt. De ontwikkelaar probeert dit succes natuurlijk voort te zetten met verschillende sequels. Hiervan zal er waarschijnlijk elke twee jaar één verschijnen.

BioShock moet volgens de makers een revolutionaire shooter worden die het genre naar een nieuw niveau tilt. Je krijgt een levende, unieke en onvoorspelbare FPS-ervaring voorgeschoteld. Nadat je vliegtuig is gecrasht in onbekende wateren, ontdek je een roestige bathysfeer waarmee vroeger onderzoek onder water is gedaan. Je daalt af naar Rapture, een stad verborgen in de diepe zee. Deze stad werd gebouwd als ideale beschaving voor een aantal geselecteerde wetenschappers, kunstenaars en industriëlen. Nu is het idealisme verdwenen en de stad is overspoeld met lijken.

Upgrade je wapens of modificeer je lichaam dankzij de diverse Plasmid Stations, waarmee je allerlei speciale krachten kunt krijgen. Maak bewuste keuzes om uiteindelijk de grote vraag te beantwoorden: gebruik je de onschuldige overlevenden van Rapture…of red je hen uit hun kwellende situatie?

Meer weten? Lees dan ook onze uitgebreide review.

Bioshock is inmiddels uitgebracht voor de PC en Xbox 360.

 1.   
  Ruudjee's avatar

  had het stiekem wel verwacht. Topgame!

 2.   
  GraveDevil's avatar

  ooit

  ooit… Tot nu toe dus, wedden dat er over een paar jaar een nog betere is die nog beter verkootp?

 3.   
  Darkknight's avatar

  GraveDevil schreef, "

  ooit"

  ooit… Tot nu toe dus, wedden dat er over een paar jaar een nog betere is die nog beter verkootp?

  eerst wachte op GTA, Accesins ( als ik het goed schrijg 😳 ) mass efect misschien nog gears of war 2?

 4.   
  TotalPicnic's avatar

  was wel te verwachten.
  halo gaat dat record wel opnieuw breken though

 5.   
  sparten117's avatar

  Ja das te verwachten HALO FTW 😀

 6.   
  MauriceV's avatar

  Dit verwachte ik al

 7.   
  Rock-in's avatar

  Doen ze snel. 😮

 8.   
  Creepy's avatar

  En dat zonder multiplayer.

 9.   
  JonsoN's avatar

  gewn vet spel, , en geen gezeur 😀