Update: Jack Thompson rust niet: Bioshock het volgende slachtoffer

Jack Thompson, die man is inmiddels beroemd. Nu hij even niet meer moeilijk kan doen over Manhunt 2 en Grand Theft Auto IV heeft hij een nieuw slachtoffer verkozen: de veelbelovende shooter Bioshock. Jack Thompson vindt dat de game teveel content voor volwassenen bevat, om nog maar te zwijgen over de kleine meisjes die je als speler zal moeten doden.

  “Please note that big trouble is on the way for Take-Two’s BioShock,” aldus Thompson.

Z’n nieuwe project lijkt een stap verder in z’n carrière, aangezien Bioshock zich in tegenstelling tot bijvoorbeeld GTA niet afspeelt in een ‘echte’ wereld. Z’n volgende doel? Beautiful Katamari, vanwege de ronduit ranzige en gedachtenloze vernietigings scènes en de talloze diefstallen.

Update:
Inmiddels was Thompson wel zo netjes om de daad bij het woord te voegen: hij heeft een brief geschreven aan 2K over de tijden waarop de reclame’s voor Bioshock vertoond worden:

  “Take-Two… is aggressively marketing its newest Mature-rated video game to kids under 17 years of age… On this Friday’s night’s 8 pm Eastern time airing of WWE’s wrestling program “Smackdown,” there were repeated ads for Take-Two/Rockstar Game’s Mature-rated, incredibly violent BioShock…

  A check of the demographics of the audience of that program reveals that teens under 17 years of age watch that program in huge numbers…

  Remarkably, the video game industry is running ads for games like BioShock on teen-intensive television programs while at the same time its industry-captured “watchdog,” the ESRB, is running a self-congratulatory ad campaign to assure parents that the video game ratings system is working and that the industry can be trusted not to target their kids with these Mature-rated games. It is all a lie, as the BioShock ads prove.

  This rampant fraudulent trade practice is precisely what “Big Tobacco” did with its “Joe Camel” and other teen-targeting ads, while at the same time lying to Congress that it was not marketing its adult product to kids.”

BioShock moet volgens de makers een revolutionaire shooter worden die het genre naar een nieuw niveau tilt. Je krijgt een levende, unieke en onvoorspelbare FPS-ervaring voorgeschoteld. Nadat je vliegtuig is gecrasht in onbekende wateren, ontdek je een roestige bathysfeer waarmee vroeger onderzoek onder water is gedaan. Je daalt af naar Rapture, een stad verborgen in de diepe zee. Deze stad werd gebouwd als ideale beschaving voor een aantal geselecteerde wetenschappers, kunstenaars en industriëlen. Nu is het idealisme verdwenen en de stad is overspoeld met lijken.

Upgrade je wapens of modificeer je lichaam dankzij de diverse Plasmid Stations, waarmee je allerlei speciale krachten kunt krijgen. Maak bewuste keuzes om uiteindelijk de grote vraag te beantwoorden: gebruik je de onschuldige overlevenden van Rapture…of red je hen uit hun kwellende situatie?

Lees ook onze uitgebreide preview!

Bioshock zal op 24 augustus uitkomen voor de PC en Xbox 360.

 1.   
  denjaap's avatar

  heeft die klootzak echt niets anders te doen !!!!!!!!! fuuck ik vermoord die aap op een dag 👿 👿 😡 😡 😡

 2.   
  truthteller's avatar

  denjaap schreef, "heeft die klootzak echt niets anders te doen !!!!!!!!! fuuck ik vermoord die aap op een dag 👿 👿 😡 😡 😡 "

  Tja dit soort reacties krijg je als je te veel games speelt, Heeft die man dan toch gelijk? 😛

 3.   
  firro's avatar

  spel blijft spel.. wrm zeurt die gast :S:S

 4.   
  Uchiha linkz's avatar

  heeh ik zouw hem ook wel graag laten verdwijnen maar er zijn wel een paar randediebelen die het gamen verpesten zo als in amerika 👿 😕

 5.   
  GraveDevil's avatar

  Als het een Adults only rating heeft dan heeft die hersenloze eikel tog niks te zeiken? (ik weet niet of Bioshock dat heeft :P) Wedden dat hij in zn vrije tijd ook wel eens een game aanraakt? 😛

 6.   
  N360Gamer's avatar

  denjaap schreef, "heeft die klootzak echt niets anders te doen !!!!!!!!! fuuck ik vermoord die aap op een dag 👿 👿 😡 😡 😡 "

  Gvd, en als jij het niet doet dan doe ik het wel 👿 … Het wordt eens tijd dat die vent word aangeklaagd door een producer wegens het in de weg liggen van succes van games ofsoiets…

 7.   
  denjaap's avatar

  truthteller schreef, "

  ”denjaap” schreef, "heeft die klootzak echt niets anders te doen !!!!!!!!! fuuck ik vermoord die aap op een dag 👿 👿 😡 😡 😡 "

  Tja dit soort reacties krijg je als je te veel games speelt, Heeft die man dan toch gelijk? :P"

  ja nu krijg ik het ff ik had ergens hier eens gelezen dat ik moest gamen tot ik erbijneerval en ik moet de raad opvolgen van de brave kuch kuch mods 😆

 8.   
  denjaap's avatar

  N360Gamer schreef, "

  ”denjaap” schreef, "heeft die klootzak echt niets anders te doen !!!!!!!!! fuuck ik vermoord die aap op een dag 👿 👿 😡 😡 😡 "

  Gvd, en als jij het niet doet dan doe ik het wel 👿 … Het wordt eens tijd dat die vent word aangeklaagd door een producer wegens het in de weg liggen van succes van games ofsoiets…"

  kom we stapen naar de rechtbank ! of we starten een petitie dat die moet ophouden met onbs te naaien !! die kerel maakt me kapot met zjn gezaag !!! ik heb medelijden met zijn kinderen !!! 👿

 9.   
  ikbenrick's avatar

  @Tompson Zoek een leven, ga runescapen ofzo, of een ander second life spel 😡 😆 😉 🙂

 10.   
  prof_111's avatar

  mms een donatie box dan kunnen we een huurmoordenaar naar hem sturen 😉

 11.   
  denjaap's avatar

  ”prof_111″ schreef, "mms een donatie box dan kunnen we een huurmoordenaar naar hem sturen 😉 "

  laat mij hem killen ik heb de hitman skillz en sniper skillz ook in counterstrike 😀 sommige mensen moeten me niet echt in dat spel 😆

 12.   
  0wNzoR's avatar

  wat een kloot viool is die kk jack thompson 😡 heeft die gozer geen leve ofsjow 👿 die gozer zelf zou is moete gamen , wat denk je wat hij gaat zeggen als een of andere dikke aap bad comment geeft over zijn faforiete spel 👿 dood aan die gast 👿

 13.   
  claafie's avatar

  denjaap schreef, "

  ”prof_111″ schreef, "mms een donatie box dan kunnen we een huurmoordenaar naar hem sturen 😉 "

  laat mij hem killen ik heb de hitman skillz en sniper skillz ook in counterstrike 😀 sommige mensen moeten me niet echt in dat spel 😆 "

  Counter strike (Source) 🙂 🙂 🙂 8)

  On topic:
  Ik vind dat hij toch echt te ver aan het gaan is met die uitspraken van hem 👿 .
  Er staat toch niet voor niets ’18+’ of zo op 🙁

 14.   
  dr-salvador's avatar

  die k*tgast moet ze smoel houwe heeft hij niks beters te doen

 15.   
  denjaap's avatar

  claafie schreef, "

  ”denjaap” schreef, "[quote=”prof_111″]mms een donatie box dan kunnen we een huurmoordenaar naar hem sturen 😉 "

  laat mij hem killen ik heb de hitman skillz en sniper skillz ook in counterstrike 😀 sommige mensen moeten me niet echt in dat spel 😆 "

  Counter strike (Source) 🙂 🙂 🙂 8)

  On topic:
  Ik vind dat hij toch echt te ver aan het gaan is met die uitspraken van hem 👿 .
  Er staat toch niet voor niets ’18+’ of zo op :([/quote]

  en als ik niet snipe dan kom ik al stormend op je af 😕 (banzaaaaii) en er staat waarschijnlijk 18+ op dus wat lult hij dan weer

 16.   
  Enhanced's avatar

  die gozer moet zn dikke v*tklep houden en doen wat ie hoort te doen, werken en zn mond dicht houden

 17.   
  Remmie!'s avatar

  GraveDevil schreef, "Als het een Adults only rating heeft dan heeft die hersenloze eikel tog niks te zeiken? (ik weet niet of Bioshock dat heeft :P) Wedden dat hij in zn vrije tijd ook wel eens een game aanraakt? :P"

  heeft ie niet. De enige game die dat heeft is Manhunt 2. En deze is lang niet zo bruut als Manhunt.

 18.   
  Cirdan's avatar

  denjaap schreef, "heeft die klootzak echt niets anders te doen !!!!!!!!! fuuck ik vermoord die aap op een dag 👿 👿 😡 😡 😡 "

  let’s go! 8)

 19.   
  SuperNova's avatar

  http://en.wikipedia.org/wiki/Jack_Thompson_%28attorney%29
  hier is die miereneuker zijn profiel (eng) blijkbaar heeft hij ook iets tegen Sony zelf en Rap muziek 👿

 20.   
  Uchiha linkz's avatar

  lol laten we een een oproep doen aan alle gamers ^^ en die idioot martelen 🙂 DOOD AND DIE VENT IK HAAT HEM ECHT 👿 👿 😡 😡

 21.   
  Uchiha linkz's avatar

  lol zelfs de dood is niet genoeg ^^ 😀

 22.   
  Headdy NL's avatar

  lol als die anaalkanaalvandaal zo door gaat krijgt hij een mes in zn rug van een of andere fanatieke gamer 😛 😡

 23.   
  SuperNova's avatar

  laten we een anti j.t. site maken
  btw: weet iemand of hij een site heeft waar ik mijn gedacht kan zeggen ? 😛

 24.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Nou ik heb hier niks meer aan toe tevoegen alle scheldwoorden en boze reacties staan er a.l Het enige wat ik kan zegen is
  FUCK you Thompson
  jij moet niet zeiken
  laat ons die prachtige geweldadige games kopen en spelen
  En zet er toch een punt achter
  want jij zult toch niet winnen Ammen 😆

 25.   
 26.   
  FableFreak's avatar

  waarom komt die kut eikel nooit onder een bus of krijgt hij een kogel in ze vuile kutkop 👿 heeft ie nix beters te doen de mongool 👿

 27.   
  Wesseltje1's avatar

  Die gast is niet lekker… 🙁

 28.   
  Koen's avatar

  Negeer hem toch… Met deze reacties maak je het er echt niet beter op! Die gast krijgt betaald om dit soort dingen te zeggen, misschien speelt ie zelf wel games.

 29.   
  Ranzaap's avatar

  Tja, je kan ook niet de hele dag uit je neus blijven boren hé, dus gaat hij dit soort dingen maar doen.. Ik zal het nog maar eens zeggen.
  We need 1 man, 1 gun, 1 bullet, 1 Jack Thompson.

 30.   
  Daodan's avatar

  Het hilarische rond dit gebeuren wordt hier nog niet genoemd.. Thompson heeft z’n zinnen op Bioshock gezet nadat hij een tv commercial voor de game zag tijdens de WWE Smackdown (amerikaans wrestling). Hij vond het zeer aanstootgevend omdat er zoveel geweld in voorkwam en dat dat niet zo mocht worden uitgezonden. Well hello? Wrestling is niet gewelddadig ofzo?

 31.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Daodan schreef, "Het hilarische rond dit gebeuren wordt hier nog niet genoemd.. Thompson heeft z’n zinnen op Bioshock gezet nadat hij een tv commercial voor de game zag tijdens de WWE Smackdown (amerikaans wrestling). Hij vond het zeer aanstootgevend omdat er zoveel geweld in voorkwam en dat dat niet zo mocht worden uitgezonden. Well hello? Wrestling is niet gewelddadig ofzo?"

  Hmm weet niet is worstelen nou nep of echt 😆 Who knows …. Who Cares

 32.   
  Neolite's avatar

  kunnen we die gast niet naar een stelletje irakeze terroristen sturen, en hem gaan martelen, en dan natuurlijk wel een groep terroristen die alles opnemen en op internet zetten 😆

 33.   
  TheDude's avatar

  Ojee, de reclame bevalt meneer Thompson niet. Wat een moraalridder zeg, een beetje beweren dat code-commissies niet zouden werken. Nee Jack, jij werkt niet…ga eens wat nuttigs doen! 😛

 34.   
  Peter Stout's avatar

  Voor wat betreft die tijden heeft ie wel een beetje gelijk vind ik.

  En gezien sommige reacties hier moeten sommigen wat minder gamen of een anti-agressie therapie gaan volgen.

  Met name denjaap, linkz, OwNzoR en FableFreak wil ik wel even opgeven…

  U bent gewaarschuwd dus.

 35.   
  Aftershock's avatar

  Die gast wordt hiervoor toch niet betaald ofso? …dat zou wel het toppunt zijn 😆
  Doen zoals in Hitman:Blood Money, met een donut vergiftigen! 😀

 36.   
  Koen's avatar

  En denk eens na: Een klein meisje vermoorden… Eigenlijk kan dat niet 🙁

 37.   
  civrot92's avatar

  Hij heeft voor een deel wel gelijk, maar hij moet zich wel realiseren dat het overgrote deel van de jonge gamers zich bewust is al van alle schokkende dingen die in games gebeuren. Het overgrote deel kan daar goed mee om gaan. Het is maar een klein deel dat problemen veroorzaakt in de maatschappij of er zelf problemen mee krijgt. Ik vind dat hij dat toch moet inzien.

 38.   
  Peter Stout's avatar

  ”civrot92″ schreef, "Het is maar een klein deel dat problemen veroorzaakt in de maatschappij of er zelf problemen mee krijgt. Ik vind dat hij dat toch moet inzien."

  Tja maar ik denk dat hij het daar ook voor bedoelt…

 39.   
  civrot92's avatar

  Peter XHG schreef, "

  ”civrot92″ schreef, "Het is maar een klein deel dat problemen veroorzaakt in de maatschappij of er zelf problemen mee krijgt. Ik vind dat hij dat toch moet inzien."

  Tja maar ik denk dat hij het daar ook voor bedoelt…"

  Goed, alleen dan hoeft hij de anderen het plezier toch niet te ontnemen?

 40.   
  GraveDevil's avatar

  Aftershock schreef, "Die gast wordt hiervoor toch niet betaald ofso? …dat zou wel het toppunt zijn 😆
  Doen zoals in Hitman:Blood Money, met een donut vergiftigen! 😀 "

  Ik denk dat als hij een game aanklacht, en de zaak wint, hij tog wel een behoorlijke schadevergoeding krijgt en dat hij daarvan leeft.

 41.   
  Warboy's avatar

  die gast heeft echt een hobby nodig!! ga gamen ofzo 8) 😛

 42.   
  FableFreak's avatar

  lolz hoezo veel waarschuwingen hier 😆

 43.   
  0wNzoR's avatar

  FableFreak schreef, "lolz hoezo veel waarschuwingen hier 😆 "

  jah duh ik heb er ook 1 gekrege 😕 maarja ik heb t er voor over als iemand sjow dom doet over games 😛 😉

 44.   
  denjaap's avatar

  0wNzoR schreef, "

  ”FableFreak” schreef, "lolz hoezo veel waarschuwingen hier 😆 "

  jah duh ik heb er ook 1 gekrege 😕 maarja ik heb t er voor over als iemand sjow dom doet over games 😛 😉 "

  same ! 8) de vuile noob

 45.   
  GraveDevil's avatar

  En daar gaan we weer: wie zou de 2de waarschuwing als eerste krijgen? 😆

 46.   
  Uchiha linkz's avatar

  alle sins niet ik 1tje is genoeg ik weet waneer ik moet stoppen 😀 al zijn er vervelende mensen op de wereld 😉

 47.   
  Ranzaap's avatar

  Meneer Thompson zou in het lijstje Terroristen horen te staan onder Bin Laden.

 48.   
  Neolite's avatar

  Ranzaap schreef, "Meneer Thompson zou in het lijstje Terroristen horen te staan onder Bin Laden."

  gelijk heb je maar eh vergeet je die ouwe lui niet die alle games een rating geven 😆

 49.   
  Rock-in's avatar

  Degene die zo achterlijk reageren geven Thompson alleen maar gelijk. Hij verwacht dat wij gamers niet normaal kunnen reageren, daarnaast beweert hij dat de rest van samenleving geestelijk zwak is( hoewel ik em in sommige gevallen gelijk geef, gelt dat niet voor de rest van de samenleving ). Dat hij wilt voorkomen dat kinderen ontsporen door dit soort games, dat kan ik ook nog wel begrijpen. Alleen had hij het anders kunnen aanpakken en dat had hem ook geloofwaardiger gemaakt tegen over de games industrie. Door iedere keer de zelfde standpunten en onderbouwing te geven kom je niet erg vastberaden/serieus over. De oplossing die hij geeft is ook niet echt bemoedigend voor de games industrie. Daarnaast reageert hij zwaar overdreven bij ieder spel dat enigsinds bloed bevat. Dit maakt hem meer een idioot die aandacht zoekt, dan een advocaat die wilt voorkomen dat kinderen overmatig aan dit soort geweld worden blootgesteld. 🙄

  Wat ik trouwens niet aan hem snap, is waarom hij de games-industrie pakt op geweld. En niet de film-industrie, want ik ken zat kinderen die welles “papa’s foute video hebben gezien” of welleens 16+ films hebben gekeken. Het is voor een kind namelijk een stuk moeilijker om aan een game vol geweld te komen dan, aan een stevige schietfilm. Je stopt de tape of het schijfje en drukt op “play” en je bent er al ( meestal word er vergeten om de film uit de speler te halen ). Voornamelijk bij computers gaat er toch wel meer vooraf om een game op te starten.

  Het ironische is dat zijn achternaam staat voor een van de bekendste wapenfabriekanten ooit. Het geweld wat daar mee gepleegt is, is niet te vergelijken met het geweld in games. Daarnaast zijn veel games gebasseert op “Thompsons”. 😆

  EDIT :

  Hoe kun je peuken vergelijken met games !? Er zit geen nikotine in en je gaat er niet dood aan. O.o Daarnaast worden we niet gebrainwashed, zoals de Amerikaansemedia al decenia doet.

  Verder denk ik dat ESRB een tussen rating moet gaan invoeren, TEEN is een te grote groep. Thompson neukt weer mieren als hij de gehele groep neemt en vervolgens zegt dat het verkocht gaat worden aan 13jarigen. Als of ESRB zelf van plan is kids te gaan brainwashen. Ik denk dat er meer naar de ouders mag gekeken worden, die spelen hier ook een rol in.

 50.   
  denjaap's avatar

  Ranzaap schreef, "Meneer Thompson zou in het lijstje Terroristen horen te staan onder Bin Laden."

  en jij zegt meneer.. ??? 😕

 51.   
  Ranzaap's avatar

  denjaap schreef, "

  ”Ranzaap” schreef, "Meneer Thompson zou in het lijstje Terroristen horen te staan onder Bin Laden."

  en jij zegt meneer.. ??? 😕 "

  Tja om het zo netjes mogelijk te zeggen, heb wel zo mn achterliggende gedachtes. Maar zoals rock-in zegt, geef hem geen gelijk met zulke reacties dan zal die leip op en duur dit soort reacties (Vertaald naar het engels uiteraard) tonen als bewijs dat we door volgens hem de games zo reageren. Dus je kan het beter zo netjes mogelijk melden allemaal. Maar die gek gaat op den duur zijn slag slaan binnen nu en 10 jaar en dan zullen de 18+ games echt illegaal worden denk ik. Tenzij iemand de moeite neemt om hem om te leggen wat als hij zo door gaat echt nog wel gaat gebeuren door zo’n 24/7 Hardcore gamer. Ik heb het idee dat hij zijn doodvonnis heeft getekend. Maar goed we zullen zien.