Bioshock PC demo komt er snel aan

De demo van Bioshock, die gisteren online is gegaan op Xbox Live, is zeer goed ontvangen. Dat maakt het alleen maar zuurder voor de PC gamers onder ons die niet eens weten hoe lang ze nog moeten wachten tot ze de demo van het net mogen plukken. Gelukkig kent 2K Boston haar achterban en hebben ze gepost op de website Cult of Rapture:

“We tried as hard as humanly possible to get it out to you guys simultaneously with the 360 demo, but we needed to make sure that it was perfect – that all drivers were ready, and that the game looked great on a huge variety of computers … “Currently, the PC demo [is] in its final stages of testing and approval. We are pushing to get it out to you as soon as possible. It will be out during the month of August, and everyone is working at full capacity to deliver it to you before the game hits store shelves on August 21st.”

BioShock moet volgens de makers een revolutionaire shooter worden die het genre naar een nieuw niveau tilt. Je krijgt een levende, unieke en onvoorspelbare FPS-ervaring voorgeschoteld. Nadat je vliegtuig is gecrasht in onbekende wateren, ontdek je een roestige bathysfeer waarmee vroeger onderzoek onder water is gedaan. Je daalt af naar Rapture, een stad verborgen in de diepe zee. Deze stad werd gebouwd als ideale beschaving voor een aantal geselecteerde wetenschappers, kunstenaars en industriëlen. Nu is het idealisme verdwenen en de stad is overspoeld met lijken.

Upgrade je wapens of modificeer je lichaam dankzij de diverse Plasmid Stations, waarmee je allerlei speciale krachten kunt krijgen. Maak bewuste keuzes om uiteindelijk de grote vraag te beantwoorden: gebruik je de onschuldige overlevenden van Rapture…of red je hen uit hun kwellende situatie?

Lees ook onze uitgebreide preview!

Bioshock zal op 24 augustus uitkomen voor de PC en Xbox 360.

  1.   
    Ruudjee's avatar

    Kan ik niet aan ben ik bang..
    Iemand systeem eisen?

    De mijne;

    Pentium D Dual Core 2,8 GHz; Rated @ 4,6 GHz

    Radeon x800XL PCI-e

    1024MB RAM.

  2.   
    ChielB's avatar

    Je processor/geheugen zal voor de minimale systeemeisen nog wel gaan, maar ik vrees voor je dat je videokaart het niet zal gaan trekken. Om maar van de aanbevolen systeemeisen te zwijgen… 😉

  3.   
    Ruudjee's avatar

    ChielB schreef, "Je processor/geheugen zal voor de minimale systeemeisen nog wel gaan, maar ik vrees voor je dat je videokaart het niet zal gaan trekken. Om maar van de aanbevolen systeemeisen te zwijgen… 😉 "

    Haha, daar was ik al bang voor. Bedankt!

  4.   
    TheDude's avatar

    Nou ja, nog even wachten en dan maar eens testen….geduld is een schone zaak. (maar verrekte lastig :P)

  5.   
    SjaakSnel's avatar

    Waarom moeten we zolang op de demo wachten? Het spel als al een tijdje gold en dus af. Als je dan zegt dat de demo nog angepast moet worden voor de verschillende soorten pc’s klopt er iets niet. Waarschijnlijk weer een marketing actie om meer gamers de xbox360 te laten kopen.

  6.   
    TheDude's avatar

    SjaakSnel schreef, "Waarom moeten we zolang op de demo wachten? Het spel als al een tijdje gold en dus af. Als je dan zegt dat de demo nog angepast moet worden voor de verschillende soorten pc’s klopt er iets niet. Waarschijnlijk weer een marketing actie om meer gamers de xbox360 te laten kopen."

    Een demo is niet zomaar even knip en plakwerk uit de hele game, dus dat de volledige versie gold is gegaan wil niet zeggen dat een demo ook zomaar even klaar is. Die moet gewoon nog ontwikkeld worden en getest. Volgens de berichten waren ze nu met de laatste tests bezig, dus wellicht eind deze week ofzo… 🙂

  7.   
    dr-salvador's avatar

    de demo zal ie tog wel doen als je niet zon goeie comp hebt

  8.   
    Rock-in's avatar

    Ziet er wederom wreed en zal helaas zoals gwoonlijk heel zwaar worden.