Vergelijking van Resident Evil 4 tussen GameCube en PC

Tussen de GameCube versie en de PlayStation 2 versie van Resident Evil 4 zat weinig tot geen verschil. In de onderstaande video waarin de GameCube versie met de aankomende PC versie wordt vergelijken blijkt dat er dit keer wel een redelijk zichtbaar verschil is. De PC versie lijkt helderder en daardoor meer detail weer te geven. Vooral in de buitenomgeving is dit zichtbaar. Kijk, vergelijk en oordeelt u zelf. Dan zijn wij ondertussen benieuwd naar het verschil tussen de GameCube en Wii versie.

Resident Evil 4 tilt het horrorgenre naar een nog hoger niveau door een nieuwe besturingsmethode en een nieuw camera systeem dat nog niet eerder in een Resident Evil game is gebruikt. De vastgestelde camerapunten komen niet meer voor want de camera zal de speler volgen op schouderhoogte zodat er een nog realistischer beeld mogelijk is. Ook is het richt- en schietsysteem sterk verbeterd. Acties en moves kunnen nu met een knop worden uitgevoerd en als de speler snel genoeg reageert op aanwijzingen in het spel kunnen er nog moeilijkere bewegingen, sprongen en dergelijke worden uitgevoerd. De vijanden in het spel zijn nog griezeliger geworden en zullen je mede door het vernieuwde camerasysteem nog meer de stuipen op het lijf jagen. Je kunt ze immers minder goed aan zien komen door de positie van de camera. Dit alles draagt bij aan een nog beklemmendere sfeer.

Resident Evil 4 is reeds verschenen op de Gamecube, PlayStation 2 en PC. Op 29 juni verschijnt hij voor de Nintendo Wii.

  1.   
    Darkknight's avatar

    pc wint duh! maar die van de gamecube is wel erg donker in het filmpje 😕

  2.   
    Ika Q's avatar

    Ik ga toch voor de NGC, de donkere beelden staat voor mij veel beter bij dit soort spellen. 🙂

  3.   
    arie de beuker's avatar

    Ika Q schreef, "Ik ga toch voor de NGC, de donkere beelden staat voor mij veel beter bij dit soort spellen. 🙂 "

    Inderdaad, de pc versie is lang zo donker niet, wat veel van de spanning afneemt

  4.   
    Ruudjee's avatar

    Ik heb hem op beide gespeeld maar me nou niet zo vermaakt. Het is gewoon niet mijn soort spel denkik. Doe mij maar FEAR of Dead Rising ;).

  5.   
    Darkknight's avatar

    Ruudjee schreef, "Ik heb hem op beide gespeeld maar me nou niet zo vermaakt. Het is gewoon niet mijn soort spel denkik. Doe mij maar FEAR of Dead Rising ;)."

    😀 inderdaad

  6.   
    Lasso's avatar

    Ruudjee schreef, "Ik heb hem op beide gespeeld maar me nou niet zo vermaakt. Het is gewoon niet mijn soort spel denkik. Doe mij maar FEAR of Dead Rising ;)."

    Totaal niet te vergelijken.

  7.   
    Tom's avatar

    Ruudjee schreef, "Ik heb hem op beide gespeeld maar me nou niet zo vermaakt. Het is gewoon niet mijn soort spel denkik. Doe mij maar FEAR of Dead Rising ;)."

    Inderdaad, ik vind het eigenlijk sfeertje van Dead Rising gewoon leuker dan die van Resident Evil. Tevens vind ik ze wél te vergelijken, beiden komen van Capcom en zijn zombie gebaseerde horrorgames. Met Dead Rising wou Capcom alleen nét een andere weg inslaan: geen 3 zombies per keer, maar 300. Mijn bevalt het iig wel.

  8.   
    Ruudjee's avatar

    Lasso schreef, "

    ”Ruudjee” schreef, "Ik heb hem op beide gespeeld maar me nou niet zo vermaakt. Het is gewoon niet mijn soort spel denkik. Doe mij maar FEAR of Dead Rising ;)."

    Totaal niet te vergelijken."

    Nee dat weet ik ook wel, maar ik bedoel als het gaat om het schietwerk etc. Of meer op een manier van; ik speel liever FEAR, maar als het dan echt een survival-horror-zombie-sloop-dinges is dán speel ik liever Dead Rising (vooral die grasmaaier spreekt me daar aan 🙄 )

  9.   
    MMXX's avatar

    Ik heb reviews van de pc versie gelezen en het schijnt dat de controls echt kut zijn. Maarja als je geen GC, PS2 of Wii hebt, dan is het beter dan niks.

  10.   
    PaNNa's avatar

    Beeld is wel erg vaag van de GC… 😕