Civilization IV designer sluit zich aan bij ontwikkelaar Spore

De veelbelovende game van Will Wright, Spore, laat maar af en toe wat van zich horen. Deze evolutionaire game was een van de meest opvallende games van de laatste E3 en lijkt een bijzonder concept na te streven. Vandaag is bekend gemaakt dat Soren Johnson, de designer achter games als Civilization III en Civ IV, zijn huidige werkgever Firaxis heeft verlaten om zich bij Electronic Arts te voegen. EA heeft het gerucht al bevestigd en maakte bekend dat Johnson zich bij het development team van Spore zal aansluiten. Wellicht dat het nu tijd is voor de game om de laatste grote stappen te maken in het ontwikkelingsproces.

Spore is het nieuwe liefdeskindje van Will Wright en de internationale pers. De speler zal in deze game in staat zijn de evolutie van het leven op een planeet in eigen hand te nemen, later in de game zal de gamer met zijn ontwikkelde ras ook in staat zijn nieuwe planeten te ontdekken, te koloniseren of in te nemen. De speler zal de evolutie kunnen controleren op zowel kleine als grote schaal. Men beginne met het ontwikkelen van eigenschappen van een ras door cellen aan te passen en te ontwikkelen, deze zullen weer uitgroeien en evolueren in meer ontwikkelde wezens. Wanneer je wezen wat meer ontwikkeld is en zich vermenigvuldigd heeft verandert de game in een soort RTS, waarin de speler groepen/stammen van het wezen controleert.

De centrale hut waar de wezens samenkomen is te upgraden, zodat de game verandert in een simpele versie van SimCity. Hier moet je de technologie verder ontwikkelen en contact zoeken met andere ontstane steden op de wereld. Als de technologie zo ver is ontwikkeld dat de speler UFO’s en dergelijke ruimtevaartuigen kan bouwen, kan de gamer het heelal gaan ontdekken en nieuwe planeten koloniseren of observeren.

Spore zal in de tweede helft van 2007 verschijnen voor de PC, PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo Wii en Nintendo DS.

  1.   
    ThMsZ's avatar

    weet iemand wat dit is? 😕

  2.   
    WW's avatar

    Een soort mix van Age of Empires, Simcity en nog veel meer. 😉

  3.   
    D@xter's avatar

    Lijkt me een leuk spel.. hij komt eind dit jaar toch uit?

  4.   
    WW's avatar

    “Spore zal in de tweede helft van 2007 verschijnen voor de PC, PlayStation 3, Xbox 360 en Nintendo Wii.”

  5.   
    ChielB's avatar

    ThMsZ schreef, "weet iemand wat dit is? 😕 "

    Zie het als een soort uitgebreide Simulatie-game, waarbij je dus de hele evolutie doorloopt met alle bijbehorende gebeurtenissen. Dus van klein ééncellig wezen bijvoorbeeld tot een ver ontwikkeld wezen waarbij echt van alles mogelijk is. Op dat punt wordt de game meer een RTS, waarbij je hele bevolkingen/groepen/kuddes aanstuurt.

  6.   
    Remmie!'s avatar

    WW schreef, "”Spore zal in de tweede helft van 2007 verschijnen voor de PC, PlayStation 3, Xbox 360 en Nintendo Wii.”"

    hijs uitgesteld naar Q4 ’07 en hij komt ook op de DS 😛 dus ze lopen een beetje agter 🙄
    lijkt me ook wel interesante game: je moet je eigen alien HELEMAAL zelf ontwerpen 😆 en dan naar planeten reizen en je kan dan steden opbouwen enz 8) 🙂

  7.   
    ChielB's avatar

    En Q4 valt niet in de 2e helft van dit jaar? 😆

  8.   
    Cirdan's avatar

    vet 8) ik denk dat deze game bij de PS3 ga kopen 😆

  9.   
    Nielskuhhveki's avatar

    Ik voor de pc ik heb er al filmpjes van gezien HIJ LIJKT ME EGT VET 8)

  10.   
    Remmie!'s avatar

    ChielB schreef, "En Q4 valt niet in de 2e helft van dit jaar? 😆 "

    srry ik dagt Q2 srry 😳

  11.   
    Dilliemaster's avatar

    Deze MOET ik hebbe….. 👿