Uitstel TimeShift zorgt wellicht voor PlayStation 3-versie

De futuristische shooter TimeShift, van ontwikkelaar Saber Interactive, is inmiddels een vrij bijzondere game geworden. Dit heeft nog niet eens zozeer te maken met het concept van de game, waarbij je diverse mogelijkheden hebt om de tijd te controleren, maar vooral dankzij het langdurige uitstel. Vorig jaar maart was er al een demo uitgebracht, alleen bracht deze zoveel onvoorziene problemen met zich mee dat de game een flinke trap richting de toekomst kreeg.

Gisteravond was er tijdens een persconferentie van uitgever Sierra een video te zien van de nieuwe en verbeterde TimeShift, aangezien de ontwikkelaar besloten heeft om de game nog eens flink onder handen te nemen. Tijdens de afsluitende credits van de video dook ineens het PlayStation 3-logo op. Een woordvoerde van Sierra wilde hier verder niet op reageren, maar het lijkt er toch sterk op dat de game dankzij het uitstel alsnog een nieuw platform erbij heeft gekregen.

Het is niet de toekomst, maar het verleden dat zal veranderen in TimeShift. De wereld zoals we die kennen zal uit de geschiedenis gewist worden, alsof het nooit heeft bestaan. Zelfs ons eigen geheugen zal verdwijnen. Onze voorouders zullen nooit geboren worden en ons bestaan zal niets meer zijn dan een vage droom in een andere dimensie. Dit scenario lijkt onoverkomelijk te zijn. Toch is er hoop voor ons, voor onze kinderen en voor onze toekomst: die hoop ben jij! Het bestaan van de mensheid rust in jouw handen.

Het is het jaar 2025, jij bent de beroemde en pas gepensioneerde kolonel Michael Swift. Je hebt onlangs je dochtertje verloren bij een tragisch busongeluk. Depressief en wanhopig als je bent om aan de ellende te ontsnappen, ga je in op een aanbod van de regering. Jouw taak is het testen van twee high-tech uitvindingen, een Quantum Suit waarmee je de tijd kunt controleren en een tijdmachine genaamd Chronomicon. Voor een kort experiment word je naar het jaar 1900 gestuurd. Als je weer terug bent in 2025 blijkt dat de wereld ongekend veranderd is en dankzij jouw kennis over het werkelijke tijdsverloop, ben je ineens staatsvijand nummer één. Aan jou de taak om alles weer recht te zetten en uit te zoeken wie verantwoordelijk is voor al deze ellende.

TimeShift staat gepland voor 2007 en zal verschijnen voor de PC, Xbox 360 en mogelijk ook de PS3.

  1.   
    Cirdan's avatar

    Het lijkt wel op Timesplitter, future perfect:P was wel een vette game 8) hopen dat deze game ook wel vet wordt

  2.   
    ChielB's avatar

    De demo was opzich al best vet, maar diverse bugs waren toen al een grote smet op de game. Wel een goede zaak dat ze dan gewoon de game extreem op de schop hebben genomen om er alsnog iets goeds van te maken. Beter dan even wat debuggen en hopen dat het wel goedkomt.