Guild Wars 2 is bedoeld voor de gevorderde spelers

Twee top designers van ArenaNet wisten vandaag te melden dat Guild Wars 2 bedoeld is voor de fans die trouw de vorige delen hebben gespeeld en dat er weinig rekening wordt gehouden met nieuwkomers in de reeks. Gevorderden spelers zouden moeiteloos aan de slag kunnen met dit tweede deel, maar er zullen ook een hoop nieuwe features in verwerkt zitten. Denk hierbij aan een meer toegankelijke wereld waar je kan staan en gaan waar je wilt en de mogelijkheid om met verschillende rassen te spelen.

Guild Wars 2 zet zich af van de traditionele spelformule en heeft zo bijvoorbeeld een gloednieuwe engine te bieden. Het verhaal speelt zich honderden jaren na het origineel af en dat brengt enkele nieuwe speelbare rassen met zich mee. De Sylvari, Asuras, Norn en de welbekende Charr gooien zich dit keer in de strijd. Het is niet mogelijk zijn om karakters te switchen tussen Guild Wars 1 en 2, maar archievements kunnen wel door de Hall of Monuments naar de andere wereld worden overgebracht. Ook zal Guild Wars 2 de honger stillen voor mensen die klaagden over het lage levelmaximum, want ArenaNet overweegt om een helemaal géén grens te stellen. Er doen ook geruchten de ronde over een non-lineaire verhaallijn waarin je verschillende keuze moet maken die invloed hebben op een verdere spelverloop. Ook het point-and-move systeem wordt afgeschaft om een grotere vrijheid voor te schotelen waarin je op objecten kan springen en in rivieren kan zwemmen. Guild Wars 2 zal opnieuw geen maandelijkse kosten met zich meebrengen.

 1.   
  just_chris's avatar

  strak! 😀

 2.   
  Cirdan's avatar

  chill 8)

 3.   
  FableFreak's avatar

  ik ben gevorderd in GW 😀 en dit lijkt me echt wel strak worden, wel jammer dat je niet met oude mannekes erin kan, kan me warrie niet erin meespelen 😥 maar toch dit word echt strak. en GW ownt WoW! 😛

 4.   
  Ivo122's avatar

  Het leuke is dat mensen die bijvoorbeeld helemaal geen guild wars gespeeld hebben met evenveel beginnen (niks dus) als mensen die wel guild wars gespeeld hebben 😀 ; eerlijker kan niet.

  Oke ik heb iets van 2,5 jaar gw gespeeld; heb alle chapters (Propechies,Factions,Nightfall,EotN). Het valt me tegen dat Gamersnet niks zegt over dat het nog niet zeker is dat de level cap stijgt naar 100 of oneindig.. 👿 en waarom zegt het inlog systeem dat ik een n00b ben? 😛 lol nou ja niet zeuren want guild wars 2 gaat WoW pwnen met hoge cijfers 😛

 5.   
  veronja's avatar

  hmmm wel lastig , Guildwars 2 lijkt me vet en ik ben wow meer dan zat. Maar heb 0 ervaring, is het dan wel mogelijk voor een guildwars groentje? Hoop het wel.