Nieuwe Super Paper Mario screens schuiven onder de deur door

Platter dan Geer en Goor, maar daardoor niet net zo makkelijk. De nieuwe Paper Mario game, genaamd Super Paper Mario, komt over een goede twee weken uit en daarom heeft Nintendo nog maar even wat plaatjes voor ons. Op de screens zien we zowel mevrouw Peach, Bowser als de welbekende besnorde loodgieter in actie.


Na het origineel op de Nintendo 64 en het tweede deel op de Gamecube is Super Paper Mario dus de derde in serie van de ‘verknipte’ Mario franchise. Kenmerk van de serie is namelijk dat alles wel lengte en breedte heeft, maar zo plat is als een dubbeltje. Dit brengt bijzondere gameplay elementen met zich mee, zoals het liften op de wind als een papiertje.

In de game is het mogelijk om naar 3D te switchen. Hoewel de omgeving dan drie dimensies heeft, blijven de level-elementen ‘plat’. Ook dit biedt weer grappige mogelijkheden. Zo wordt het ontwijken van tegenstanders in 3D een eitje. Naast Mario is ook Princes Peach speelbaar.

Tijdens het spelen van de game wordt de controller horizontaal bedient, zoals we eigenlijk altijd gewend waren van een Mario-game. De pijltjestoetsen zitten dan links en met de 2-knop, rechts gepositioneerd, spring je. De A button zal hét gameplay element van de game bevatten. Hiermee switch je namelijk van de uitgeknipte 2D-stijl naar 3D. Extra punten worden verdient wanneer je met de controller schudt en op een vijand springt.

De game is exclusief voor de Wii komt uit op 9 april dit jaar.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    Ariose's avatar

    Volgens mij heeft deze game echt briljante gameplay 😀

  2.   
    Uchiha linkz's avatar

    deze spel gaat leuk worden 😀

  3.   
    Tom's avatar

    Het draaien van het ‘2D’ landschap lijkt mij zeker leuk. Helaas is voor mij dit spel niet weggelegd, want ik heb enkel een GC van Nintendo.