Nintendo geeft bug in Super Paper Mario toe

In een verklaring heeft Nintendo toegegeven dat er een bug zit in sommige Super Paper Mario discs waardoor de Wii kan vastlopen. Het probleem zal zich overigens bij de meeste discs hoogstwaarschijnlijk niet voordoen. Nintendo geeft op haar site meteen aan hoe je het vastlopen van de Wii kunt voorkomen door onder andere een bepaalde sleutel op te pakken voordat je met Mimi in een level gaat praten. Nintendo heeft ook aangegeven dat er een zogenaamde omruilactie aan zit te komen, waarover we nog geïnformeerd zullen worden.

Na het origineel op de Nintendo 64 en het tweede deel op de Gamecube is Super Paper Mario dus de derde in serie van de ‘verknipte’ Mario franchise. Kenmerk van de serie is namelijk dat alles wel lengte en breedte heeft, maar zo plat is als een dubbeltje. Dit brengt bijzondere gameplay elementen met zich mee, zoals het liften op de wind als een papiertje.

In de game is het mogelijk om naar 3D te switchen. Hoewel de omgeving dan drie dimensies heeft, blijven de level-elementen ‘plat’. Ook dit biedt weer grappige mogelijkheden, aangezien Mario door vrijwel alle gaatjes kan. Naast Mario is ook Browser en Princes Peach speelbaar.

Tijdens het spelen van de game wordt de controller horizontaal bedient, zoals we eigenlijk altijd gewend waren van een Mario-game. De pijltjestoetsen zitten dan links en met de 2-knop, rechts gepositioneerd, spring je. De A button zal hét gameplay element van de game bevatten. Hiermee switch je namelijk van de uitgeknipte 2D-stijl naar 3D. Extra punten worden verdient wanneer je met de controller schudt en op een vijand springt.

Super Paper Mario ligt dus vanaf 14 september in de winkels, exclusief voor de Nintendo Wii.

  1.   
    Rock-in's avatar

    Ik dacht al, geen “omruiactie” ftw. Voor het zelfde geldt hadden ze niets toegegeven. 😛

  2.   
    Mrn.'s avatar

    Goed dat ze het tenminste meteen toegeven en niet als microsoft die niets toe gaf met die krasjes op de c.d enzovoort :evil:!