Half-Life 2: Episode Two uitgesteld wegens extra speeltijd?

Half-Life 2: Episode Two is al diverse keren uitgesteld, tot ongenoegen van menig fan. Toch lijkt het er op dat het uitstel met een bepaalde reden is gedaan. Doug Lombardi van Valve heeft vandaag onthuld dat de tweede episode ongeveer acht uur aan gameplay zal gaan brengen. Dit is twee uur meer dan de geplande speeltijd van de eerste episode, wat door veel gamers als belachelijk kort werd bestempeld.

Tevens werkt men bij Valve aan het verkorten van de ontwikkelingstijd die de episodes nodig hebben:

    “Episode One took 18 months to complete and Episode Two will end up being about 13 to 14 months, so we’re trimming it down. I think we’ll get closer to a year and be on a 12 month cycle. We’ll see how it goes after this trilogy is done.”

Dit geeft niet alleen een eerste indicatie van de mogelijke release van Episode 3, maar wellicht heeft men bij Valve al nagedacht over meer content na de drie aangekondigde episodes. We wachten in spanning af…

Episode Two gaat verder waar de eerste stopte. Alyx blijkt nog in leven te zijn en verder zullen de Vortigaunts (de behulpzame aliens) een belangrijke rol spelen. De game zal zich, in tegenstelling tot de eerste episode, vooral afspelen in grote, uitgestrekte gebieden. De gevechten met de Combine (de slechte aliens) en de Striders (de grote robotspinnen) zullen daardoor ook wat uitgebreider en massaler zijn dan voorheen.
Verder krijg je in Episode Two te maken met een nieuwe tegenstander: de Hunter. Dit is een soort mini-Strider die naast een behoorlijke snelheid ook nog eens beschikt over een flinke voorraad kogels. Een andere toevoeging aan de game is de Strider Buster. Over dit nieuwe wapen zijn nog weinig details prijs gegeven, maar het doel van deze gadget moge duidelijk zijn.

Half-Life 2: Episode Two staat gepland voor het einde van dit jaar en zal verschijnen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    Recon's avatar

    Acht uur klinkt ook niet echt hongerstillend, maar ach als het maar weer kwalitatief goed is.

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    ja idd en je moet ook niet non stop achter mekaar gamen dan heb je veel spellen zo uit

  3.   
    Ranzaap's avatar

    Ach is aan 1 kant toch ook weer jammer, want heb tot nu toe alle half life delen, plus uitbreidingen uitgespeeld en zit al een tijd op deze te wachten.

    Maargoed 8 uur speelplezier, Klinkt best goed 🙂