Verlaten ruïnes en eenzame oorden op artwork van Assassin’s Creed

Er is nog maar bar weinig bekend van de veelbelovende game Assassin’s Creed. Maar beetje bij beetje komen we steeds meer te weten over het opperhoofd van de Assassins en de samenzweringen om hem heen. Laatst hadden we al een storyline trailer voor je waarin Jade Raymond, de producer van Assassin’s Creed veel informatie gaf over de missende vinger van Altaïr en een ongekende samenzwering, nu is er weer kwijlend mooie artwork vrijgegeven. De beelden zeggen genoeg.

Assassin’s Creed speelt zich af tijdens de derde kruistocht, in 1191. Jij neemt de rol aan van een gevreesde huurmoordenaar Altaïr. Altaïr heeft maar 9 vingers. Op de plaats waar hij een vinger mist, zit een vlijmscherp mes. Het betreft hier een switchblade, een mes dat naar eigen wil ingetrokken kan worden, waardoor niemand merkt dat daar ooit een mes gezeten heeft. Je moet immers zo stiekem mogelijk proberen je tegenstanders uit te schakelen.
De setting voor al je acties zijn steden als Jeruzalem en havenstad Acre. Deze zijn met een pietepeuterig gevoel voor perfectie nagemaakt, het voelt allemaal heel echt aan. Elke actie heeft zo zijn gevolgen, en élke actie zal gevolgen hebben op de verhaallijn, iedere speler zal een ander verloop van de game ervaren. Qua gameplay is een Prince of Persia-achtig avontuur te verwachten met veel geslinger, geklauter en natuurlijk massa’s geweld.

Voor meer info kun je terecht bij onze uitgebreide preview.

Assassin’s Creed zal in maart 2007 verschijnen voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Logischerwijs zal de PC-versie dan ook in die periode uitkomen, maar dat is nog onzeker.

 1.   
  Nirusu's avatar

  Dit ziet er al prachtig uit, beniewd hoe het over 10 jaar eruit zou zien.

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  ziet er zeker mooi uit

 3.   
  defjam's avatar

  egt prince of persia style alleen dan wat witter 😛

 4.   
  Diede's avatar

  Mooie sfeer 😀

 5.   
  Design's avatar

  Idd, de sfeer lijkt mij echt top. Ga ik helemaal in opgaan in die game. 😛