TimeShift krijgt een forse trap richting de toekomst

Het is nooit goed als een game ineens wordt uitgesteld. Helemaal niet als er zelfs al een demo van uitgekomen is. Maar het is helemaal absurd als de game na een uitstel van zes maanden, en met de nieuwe release nabij, dan n贸gmaals wordt uitgesteld. TimeShift heeft het allemaal.

In maart van dit jaar mochten we ons al vermaken met een demo van het spel. Deze bleek toch niet helemaal goed in de smaak te vallen, waarna ontwikkelaar Sabre Interactive besloot om kwaliteit boven snelheid te willen en dus verschoof TimeShift naar september. Vandaag, een week voor de release notabene, is wederom uitstel van de game aangekondigd.

Een woordvoerder van uitgever Vivendi legde de volgende verklaring af:

  “Vivendi Games heeft TimeShift in huis gehaald in de veronderstelling dat het een zeer hoogstaande FPS zou worden. We veranderen ons standpunt zeker niet. Vandaar dat er besloten is om de game naar 2007 uit te stellen om er de nodige tijd en moeite aan te besteden zodat de hoge verwachtingen waar te maken zijn.”

Het is niet de toekomst, maar het verleden dat zal veranderen in TimeShift. De wereld zoals we die kennen zal uit de geschiedenis gewist worden, alsof het nooit heeft bestaan. Zelfs ons eigen geheugen zal verdwijnen. Onze voorouders zullen nooit geboren worden en ons bestaan zal niets meer zijn dan een vage droom in een andere dimensie. Dit scenario lijkt onoverkomelijk te zijn. Toch is er hoop voor ons, voor onze kinderen en voor onze toekomst: die hoop ben jij! Het bestaan van de mensheid rust in jouw handen.

Het is het jaar 2025, jij bent de beroemde en pas gepensioneerde kolonel Michael Swift. Je hebt onlangs je dochtertje verloren bij een tragisch busongeluk. Depressief en wanhopig als je bent om aan de ellende te ontsnappen, ga je in op een aanbod van de regering. Jouw taak is het testen van twee high-tech uitvindingen, een Quantum Suit waarmee je de tijd kunt controleren en een tijdmachine genaamd Chronomicon. Voor een kort experiment word je naar het jaar 1900 gestuurd. Als je weer terug bent in 2025 blijkt dat de wereld ongekend veranderd is en dankzij jouw kennis over het werkelijke tijdsverloop, ben je ineens staatsvijand nummer 茅茅n. Aan jou de taak om alles weer recht te zetten en uit te zoeken wie verantwoordelijk is voor al deze ellende.

TimeShift staat nu gepland voor het eerste kwartaal van 2007 en zal verschijnen voor de PC en Xbox 360.

 1.   
  J-Loco's avatar

  heheheheh net als S.T.A.L.K.E.R. Hoe lang is die game al in ontwikkeling? 5 jaar ofzo

 2.   
  ChielB's avatar

  Behoorlijk lang ja. 馃槢
  Opzich erg jammer, dit lijkt me wel een leuke/afwisselende game en in die zin vind ik het ook wel beter dat ze er voor kiezen om ook 茅cht iets goeds uit te brengen, dan een game die half af is met wat bugs e.d.