SLI niet langer NVIDIA-only

De onlangs uitgevoerde fusie tussen ATi en AMD heeft mogelijk hun aartsrivalen Intel en NVIDIA nader tot elkaar gebracht. NVIDIA gaat het namelijk mogelijk maken om hun SLI-techniek ook Intel-chipsets mogelijk te maken. Kort gezegd komt het erop neer dat het binnenkort waarschijnlijk niet meer nodig zal zijn om een moederbord met nForce-chipset te kopen, als je twee NVIDIA-videokaarten wilt laten samenwerken.

Zeker is al de SLI-werking op Intels 945GM en 945PM-chipsets. Deze chipsets zijn ontwikkeld voor de mobiele markt, oftewel laptops. Daardoor kunnen er nu Centrino-notebooks, een uiterst succesvol concept van Intel, met SLI-mogelijkheden worden gebouwd.

Enkele geruchten gaan nog verder: NVIDIA zou SLI op alle Intel-chipsets mogelijk maken, als ze hardwarematig maar genoeg PCI-Expresslanes hebben. De 955X en 975X-chipsets hebben dat. Grappig genoeg werkt ATi’s tegenhanger voor SLI, CrossFire, ook op deze chipsets. ATi’s en AMD’s fusie zou hier echter weer een stokje voor hebben gestoken, zo luidt een ander gerucht.

Met andere woorden: wil je een top-game-PC bouwen, wacht dan nog heel even. Het begint nu namelijk echt interessant te worden.

  1.   
    Design's avatar

    Zat er aan te komen… 🙄