PlayStation 3 in de herfst in de Verenigde Staten?

Langzamerhand komt de informatiestroom rond de PlayStation 3 op gang. Vandaag was het de beurt aan het Amerikaanse blad Official PlayStation Magazine om met wat nieuwe interresante dingetjes naar buiten te komen over de PS3. Al deze nieuwtjes zijn afkomstig van ontwikkelaars, maar welke het zijn is niet bekend, aangezien ze anoniem wilden blijven.

    – In Amerika zijn meer titels voor de console in ontwikkeling dan men van tevoren had aangenomen.
    – Eén van de bekendere ontwikkelaars heeft aangegeven de final development kit begin januari gehad te hebben. De hardware is sneller dan ze verwacht hadden.
    – De PlayStation drie heeft DVR functies, wat staat voor digitally video recorder.. Verder moet er een download-service zijn in de vorm van iTunes voor hoge definitie film en muziek.
    – De PlayStation 3 center moet de media functies van de Xbox 360 overtreffen. Alle video en audio formaten kunnen gestreamd worden over het thuisnetwerk. Ook video’s, foto’s, muziek, DVD’s en meer moeten vanaf de PSP over het thuiswerk gedeeld moeten kunnen worden met de rest van de wereld.
    – De firmware updates die we kennen voor de PlayStation Portable kunnen we ook verwachten voor de PlayStation 3.
    – De Blu-Ray functionaliteit op de PlayStation 3 moet beter zijn dan die van een normale Blu-Ray speler. Dit heeft te maken met de CELL en RSX chip.
    – De PlayStation 3 moet in de herfst van dit jaar in Amerika verschijnen. Wanneer de online service start is echter nog niet bekend. Er zijn echter wel online functies bij startende titels aanwezig, en er wordt dan ook verwacht dat de service vanaf de start beschikbaar is.
    – PlayStation 3 games gaan in de Verenigde Staten waarschijnlijk $59,99 kosten. Dit is 10 dollar duurder dan de games voor de huidige generatie consoles, maar evenveel als de games voor de Xbox 360 kosten. Hoeveel de PlayStation 3 zelf gaat kosten, is nog niet bekend.

Deze feitjes zijn dus afkomstig uit de gamesindustrie zelf, en dus behoorlijk betrouwbaar te noemen. Hoe de ontwikkelaars echter aan de releasetermijn komen, is niet duidelijk. Misschien heeft Sony deze info nog alleen aan developers en uitgevers verstrekt.

De PlayStation 3 zal hier waarschijnlijk rond het einde van dit jaar verschijnen. Een officiële releasedate of prijs is ook voor ons continent nog niet beschikbaar.

  1.   
    jap0's avatar

    niet veel nieuws ja dat ide games duur zijn ik denk dat ik hem niet ga kopen want die games zijn duur en ik kan ook net zo goed game op me PC

  2.   
    mozo007's avatar

    ja ik zou eens willen weten hoe duur dat ding is???

  3.   
    jap0's avatar

    ja ik denk dat ze hem ong. effen duur als de x-box 360 doen en ik denk dat ze op de playstadion 3 zelf neit echt winst gaan maken

  4.   
    Fawaka-W's avatar

    omfg ps3 ownttttttt 8) 8) 8) 8) 8) (op papier dan :p )

  5.   
    geraldrealgamer's avatar

    @ japo dat ze de ps3 even duur als de 360 doen lukt ze nie daarvoor is bij de ps3 de blu-ray en de productie te duur reken maar op een stuk duurder

  6.   
    jap0's avatar

    maar als hij een stuk duurder word denk ik niet dat hij niet zo veel word verkocht als de x-box 360 of de oude playstadion 2

  7.   
    Fawaka-W's avatar

    eeh de xbox360 is nauwlijks verkocht……

  8.   
    Mandamo's avatar

    Laat me raden, in Nederland worden ze dan 70 euro? 😡

  9.   
    Rijstekorrel's avatar

    ik wil de prijs ook wel eens weten

  10.   
    Thunderstar's avatar

    ey de dollar is minder waard dan de euro hoor.

  11.   
    Rhemme's avatar

    Games zullen inderdaad €69,99 worden, maar dat zijn ze voor de Xbox 360 ook al.

    In de beginjaren van de PS2 en de Xbox kostten games ook 70 euro, maar eind 2003 werden al deze prijzen verlaagd naar 60 euro. Misschien gebeurt dat ook wel met de next-gen consoles…

  12.   
    SCORPIONSOLDIER's avatar

    @ thasuperstar

    de meeste games voor de xbox 360 zijn gewoon 60 euro sommige iets meer

  13.   
    Rhemme's avatar

    Dan vraag ik me af waar jij je games koopt. De spellen die ik voor de Xbox 360 heb gezien, kostten allemaal €64,99 of €69,99.

  14.   
    renepinguin's avatar

    tuurlijk zijn de spellen duur en tuurlijk wordt de PS3 duur.
    De ps2 was ook 1200 guldens toen en in de gulden tijd was dat F*ckin niet normaal veel. Toch is het de meest verkochte console ooit.
    En jezus als je de beelden ziet van de spellen die uit gaan komen op de PS3 dan wil ik der best 60 ballen voor neergooien.
    11 tegen 11 Pro evo 5 of 6 online spelen op de PS3 ? vertel mij…. wat kan er nou mooier zijn 😉

    mssl

  15.   
    renepinguin's avatar

    iemand en 2e handse xbox360 kopen?’;)