Nintendo Wii zet hier op 6 november voet aan wal?

De geruchten dat de Nintendo Wii in november in Europa gaat verschijnen worden steeds hardnekkiger. Nadat we begin deze week al het nieuws voor jullie hadden dat een medewerker bij THQ zich versproken had over de releasedate van een aantal Wii-games, vandaag blijkt dat Nintendo ook al een aantal bladen heeft ingelicht over de releasedate.

Zo is er ten eerste het gadgetmagazine T3, dat onder de hoede is van dezelfde uitgever als EDGE, misschien wel het meest professionele tijdschrift op gaminggebied. Dit blad meldt in haar juninummer dat de Nintendo Wii vanaf 6 november in de Europese winkels zal liggen. Dit zou geen speculatie of gegis zijn, maar men zou deze informatie van een woordvoerder van Nintendo zelf hebben gekregen, dus ook niet van een vage ‘insider’ bij het bedrijf.
Dat wordt ook nog eens versterkt door het Engelse tijdschrift/website MCV UK, dat bericht dat de Nintendo Wii tussen 3 en 10 november 2006 in de winkels zal liggen. Wat hier allemaal van waar is, is natuurlijk nog niet zeker, maar we zullen het de komende tijd zeker te weten komen.

Nintendo zelf heeft uiteraard nog geen releasedate opgegeven, alleen staat de release voor zowel Japan, de Verenigde Staten als Europa op het vierde kwartaal van 2006. Het zou zeer goed mogelijk zijn dat de console in de eerste of tweede week van november gaat verschijnen, aangezien dat net iets eerder zou zijn dan de PlayStation 3. Deze console zal namelijk vanaf de 17e november in de winkelrekken komen te liggen. Over een prijs is nog geen officiele informatie bekend. Men verwacht dat de console rond de 200 en 250 euro gaat kosten, maar dat zal ongetwijfeld onthuld worden wanneer ook de releasedate aan het licht komt.

 1.   
  Ariose's avatar

  6 nov zou een mooie release datum zijn

 2.   
  Cirdan's avatar

  ja idd en met de prijs is ook niet zo mis

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  van mij mag het

 4.   
  Fawaka-W's avatar

  k haal hem zeker als hij komt!