Thuis-Virtual Reality betaalbaar met Trimersion

Alweer een decennium geleden was Vritual Reality echt hot: naast plateau’s in de arcades, waarop je met een speciale helm en controller moest gaan staan, verscheen bijvoorbeeld ook het Forte Technologies VFX1 HEADGEAR Virtual Reality System. Deze ‘helm’ bevatte LCD-display’s voor het beeld, een koptelefoon en een controller om mee te schieten. Je had geen plateau, maar kon gewoon in je stoel genieten van de 3D PC-games die je al had. Het apparaat had een heel belangrijk nadeel: je moest er meer dan 2000 gulden voor neerleggen.

De verwachting was dat snel andere producten zouden komen en dat alles dan ook goedkoper zou worden. Die verwachting wordt eind dit jaar grotendeels waargemaakt met het Trimersion-systeem van 3001 AD. Ook dit is een soort helm met koptelefoon, maar deze keer wel met een wat stijlvollere vormgeving en waarschijnlijk ook minder gewicht. Het apparaat wordt geleverd met een pistoolachtige controller, wat voor FPS-games erg natuurlijk aanvoelt.

De resolutie van het apparaat is 320 bij 240 pixels. Niet groot zeg je? Bedenk wel dat je er bijna bovenop zit, wat je in de praktijk het gevoel van een 35 inch beeldscherm op zo’n 2 meter afstand zou moeten geven. Er komen twee versies: één met tracking en één zonder. Met tracking verandert het gezichtspunt net alsof je de controller gebruikt om te draaien.

De Trimersion komt er niet alleen voor de PC, ook op de PS2 en Xbox kun je er gebruik van maken, al is de meegeleverde adapter dan wel vereist. Rond de 40 titels zouden al met het systeem moeten kunnen werken, Halo is er in ieder geval eentje van. Naar verwachting zullen de next-gen consoles ook samenwerken met de Trimersion.

Hoewel je er niet zoveel voor hoeft neer te leggen als voor de VFX1 zal de verwachte verkoopprijs van 500 Amerikaanse dollars niet voor iedereen echt betaalbaar zijn, maar het is een goed begin. Eind dit jaar zullen we het weten.

  1.   
    d@nny's avatar

    O zekers vet 😮 😮

  2.   
    the_supremacy's avatar

    begin maar “hallo” tegen heer: “virtual reality”te zeggen 😀

  3.   
    Lasso's avatar

    Virtual Reality zou de toekomst zijn. Alsnog ofzo?

  4.   
    the_supremacy's avatar

    hopelijk krijg je bij zo’n mobiel abbonement, ook dt ding bij cadeau…veel beter dan DS

  5.   
    Onweersub's avatar

    Virtual Reality is volgens mij niet meer de toekomst. Ik bedoel met z’n ding op..tsja..niet iedereen heeft daar zin in ..en de consoles ondersteunen het niet..

  6.   
    Krizzle's avatar

    Misschien de nieuwere consoles wel (PS4, XBOX 720, Gamecube euhhhh :P). PS3 enzo zullen ze nog wel niet ondersteunen, maar wie weet misschien later wel…

  7.   
    gamer112's avatar

    de ps2,xbox en pc worden al wel ondersteund door 40 spellen staat er halo,farcry denk ik ook wel en meer en de next-gen consoles gaan samen werken staat er dus dat kan best vet worden ik moet z’n ding hebben lol

  8.   
    Gast's avatar

    Vet 😮 😮
    Alleen TE duur! 🙁

  9.   
    maine's avatar

    weet et niet 🙄

  10.   
    gamer1's avatar

    ik wist nog ineens dat zo’n ding te koop was