Twee klassiekers komen naar de Nintendo DS

Twee ‘gouwe ouwes’ uit een ‘ver verleden’ zullen volgens het Japanse gamesmagazine Famitsu een tweede leven krijgen op de Nintendo DS, het gaat hierbij om Dig Dug: Digging Strike en Lunar Genesis DS. Nu maar hopen dat deze twee klassiekers ook in Europa in de winkels komen te liggen.

Dig Dug: Digging Strike is gebaseerd op Namco’s eeuwenoude klassieker. Het spel zal elementen uit Dig Dug en Dig Dug 2 samenvoegen in één game-ervaring, natuurlijk met de grafische beeldkwaliteit waar de DS toe in staat is en de bijbehoorde Nintendo DS-gameplay.

Het bovenste scherm laat een map van het speelveld zien en je zult met behulp van het touchscreen gaten en tunnels moeten boren om vijanden te verslaan en puzzels op te lossen. De power-ups die je tijdens het spelen tegen zult komen zijn onder andere de Boxing Gloves (bokshandschoenen) en Lighting Bolt (bliksemschicht), ook heeft Mr. Driller een eigen speciale aanval. Er is een multiplayer modus aanwezig, maar alleen voor twee spelers.

Lunar Genesis DS is een 2D RPG en speelt zich duizend jaar af voor Lunar Silver Star, dat begin jaren negentig uitkwam op SEGA CD. Je speelt een jeugdige boodschappenjongen genaamd Gien Campbell, die op een dag besluit een epische reis te gaan maken samen met zijn makker Lucia, die ook nog eens over magische krachten beschikt. Ook half-meiske-half-beest Gabiriel is van de partij.

Je kunt de figuren simpel voort laten bewegen door een plek op de map aan te tikken met behulp van de stylus, vervolgens zal de figuur zich naar de aangetikte plaats begeven. Beide schermen worden ook benut tijdens gevechten, zo kunnen vliegende vijanden en vijanden die zich op de grond bevinden goed in beeld worden gebracht. Wanneer het jou te heet onder de voeten wordt kun je ervoor zorgen dat de spelfiguren zich uit te voeten maken door door de ingebouwde microfoon naar de spelfiguren te schreeuwen.

Lunar Genesis wordt in Japan in de maand augustus uitgegeven, Dig Dug volgt de maand erna. Over een Europese releasedatum is nog niets bekend gemaakt, maar het feit dat Ubisoft Lunar Genesis deze zomer in de Verenigde Staten zal uitgeven geeft hoop voor een Europese release. Wanneer er meer bekend is over een van deze twee games lees je het hier op Gamersnet.

  1.   
    Joene90's avatar

    nou jippie!

  2.   
    Chr1oN's avatar

    Daar zitten we egt op te w88….
    😕 😕 😕