De opvolger van de Xbox draagt de naam ‘Xbox 360’

Ja, je leest het goed, er is eindelijk meer duidelijkheid gekomen over de naam van de opvolger van de Xbox. Tenminste, als we de Britse gamessite Eurogamer.net mogen geloven. Zij beweren met een bron binnen Microsoft contact te hebben gehad en dat deze bron inzage heeft in Microsoft’s marketing documenten waarop de officiële naam en enkele details van de opvolger staan vermeld.

Volgens de interne bron zal de opvolger van de Xbox holrond van vorm zijn, zal deze de al eerder gespeculeerde naam ‘Xbox 360′ hebben, kan de machine rechtop staan en loopt de vorm van het ding hol naar het midden toe. Eerder werd gedacht dat de console zilver zou worden, nu kon de bron met enige zekerheid vertellen dat de console waarschijnlijk wit zal zijn.

De bron kon ook niet precies vertellen hoe ’t zit met het slot voor de harde schijf, eerder werd gespeculeerd dat deze harde schijf misschien bovenop de Xbox 360 zou kunnen worden geklikt, maar de bron kon dit niet uit de documenten opmaken.

Wel kon de bron nog iets over het logo van de console vertellen; deze zal bestaan uit een circkel met daarin de woorden ‘Xbox 360’, terwijl eerder gespeculeerd werd dat er alleen het getal ‘360’ in zou staan. Meer kon de bron niet opmaken uit de marketing documenten. Microsoft heeft hier overigens zelf op gereageerd met “wij houden ons niet bezig met geruchten over de next-generation console”.

We zullen voor meer informatie over de Xbox 360 moeten wachten tot vrijdag 13 Mei, dat is de dag waarop Microsoft de console voor het eerst zal laten zien in een half uur durende special op MTV. Deze uitzending begint om half acht.

Naar verwachting komt de opvolger van de Xbox, de Xbox 360 dus, eind 2005 op de markt.

  1.   
    crusher's avatar

    Hoop dat hij ook plat kan liggen anders past ie niet in mn tv kastje, en dat de dvd drive wel plat ligt ivm sneller slijten kop zoals bij ps2..

  2.   
    Stefan.'s avatar

    k ga zkr op 13 mei kijke 😮 wit, das wel een mooie kleur, maar zilver had wat moderner gestaan denk ik.

    een rondje met xbox360 erin. hmmm. hoe zal dat eruitzien

  3.   
    Paolo's avatar

    Volgens mij lijkt dat ding echt niet meer op de oude Xbox. 😕

  4.   
    __.=BBQ=.__'s avatar

    Nee idd,, vraag me af hoe dat hol aflopend eruit komt te zien.

  5.   
    gamer112's avatar

    we moeten alleen nog zo lang wachten op 13 mei ik ga zeker kijken ik word gek van die geruchten dan dit dan dat maar goed op 13 mei nog wel effe zeggen dat er om half 8 de xbox 2 word onthuld voor de gene die het vergeten

  6.   
    Tha Duck's avatar

    360′? Rond, dus?

  7.   
    luviana's avatar

    halfrond 😉
    Ik heb er ineens minder vertrouwen in… zon witte maan op mun kamer en met in-kliksysteem voor de harde schijf… zal wel beetje nintendo64 look-a-like zijn… en dat bevalt me NIET!

  8.   
    Paolo's avatar

    Nee mij ook niet, ik vond de Xbox er wel stoer uitzien en als deze heel anders eruit gaat zien weet ik het niet, maar ik heb er wel vertrouwen in. 😛