Gebruik Wipeout Pure op je PSP als startblok voor een webbrowser

Sommige gamers kopen een (handheld) console om er gewoon op te gamen, andere gamers (zijn het eigenlijk nog wel gamers?) proberen het uiterste uit het apparaat te halen en installeren bijvoorbeeld Linux op een Xbox. De PSP, die net een launch in de VS heeft meegemaakt, blijkt ook voor die laatste groep interessant genoeg om mee te experimenteren.

Zo wordt Wipeout Pure al gebruikt om van de PSP een portable webbrowser te maken. De game bevat namelijk een downloadfunctie, die in een browser blijkt te draaien. En toen werd het verhaal even ingewikkeld: de URI van deze pagina is http://ingame.scea.com/wipeout/index.html. Als je nu zelf een DNS-server draait en de DNS-instellingen van de PSP daar naartoe laat wijzen รฉn zelf een DNS-record maakt voor ingame.scea.com die je dan omleidt naar een eigen pagina, dan kun je zelf die laatste pagina als portal gebruiken.

De browser lijkt een interne browser voor de PSP van Sony en niet een speciale browser voor Wipeout Pure. Het browsen lijkt eenvoudig te gaan: met de D-pad kun je van link naar link verplaatsen, met X komt een invoerscherm op, voor invoervelden. Googlen kan dan ook prima met de browser, ondersteuning voor frames is er dan weer niet. Meer over dit avontuur lees je op http://www.fumanchuu.com/pspdev/.

De gelekte PSP-update die enkele maanden geleden werd gevonden bevatte overigens ook al een browser.

  1.   
    Vincentjuh's avatar

    Oke, snap er nix van ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜› maar toch vet dat je er ook op kan interneten ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

  2.   
    gamer112's avatar

    ja idd snap er ook niet veel van maar je kan met dat spel dus op internet

  3.   
    Paolo's avatar

    Ja, en dan.

  4.   
    Paolo's avatar

    Dat kan je toch net zo goed op je pc doen.

  5.   
    Onweersub's avatar

    Ja, en dat gaat ook nog eens veeel makkelijker..wat heb je hier nou aan dan..? Geef mij maar de DS niet zoveel shit eromheen