Nieuwe Review: Nintendo DS

Sinds afgelopen vrijdag, 11 maart, ligt de Nintendo DS in de winkels. De Nintendo DS is Nintendo’s nieuwste handheld (voor minder toegewijden; Nintendo’s nieuwste ‘Gameboy’) en hij heeft twee schermen en touchscreen. Hierdoor kun je games spelen zodat je dat nog nooit gedaan hebt en wij van Gamersnet voelden de Nintendo DS aan te tand in een uitgebreide playtest.

  Toen Nintendo in 1989 de Gameboy op de markt bracht werd het ding megapopulair. Het was groot, het had lelijke zwart-wit graphics en je moest turen met je ogen totdat je pijn kreeg maar het was het ideale trein-, bus-, vliegtuig- en achterbankvermaak. Later volgde de Gameboy Pocket die kleiner was en scherper beeld had. De Gameboy Color bracht kleur in de handheldwereld en de Gameboy Advance gaf nog mooiere, scherpere en breedbeeldgraphics. De Gameboy Advance SP was opklapbaar zodat de handheld compacter dan ooit was en je beeldscherm bleef bovendien krasvrij. Nu de Nintendo DS in de winkels ligt moet deze de Gameboy Advance (SP) niet gaan vervangen. Nintendo wil 2 sterke handhelds naast elkaar hebben om extra sterk tegenover de concurrentie te staan. De vraag is dan; is de Nintendo DS de aanschaf wel waard of kan je het beter bij je Gameboy Advance houden?

In de uitgebreide playtest vertellen wij je of die twee schermen en het touchscreen inderdaad wel zo handig zijn als Nintendo zegt, hoe de graphics, het geluid en het design in elkaar steken en we lichten een tipje van de sluier op van aankomende games. De hele playtest lees je hier.

Binnenkort kun je nog meer reviews en previews van Nintendo DS games verwachten en we hebben binnenkort ook nog een veel grotere verrassing voor je…

 1.   
  Tha Duck's avatar

  Oeh, die grotere verrassing… I can’t wait!!! 8)

 2.   
  Paolo's avatar

  Misschien is het een prijsvraag ofzo waarmee je er een kan winnen. 🙂

 3.   
  Baklap's avatar

  Ja Duck, die verassing wil ik ook wel eens weten 🙄 (Sarcastisch.. voor de slimme mensen onder ons..)