Bioware zoekt jouw gezicht!

Zijn je kansen op een filmcarrière nihil? Willen ze je zelfs voor een soapserie nog niet hebben? Ga nog niet bij de pakken neerzitten, want misschien kun je jezelf nog lenen voor een videogame.

Bioware, ontwikkelaar van onder andere Neverwinter Nights en Knights of the Old Republic, zoekt mensen waarvan het gezicht in één van hun games mag opduiken. Daarvoor zal het het open audities houden, waar het bedrijf mensen van tussen de 18 en 99 jaar zoekt.

Als je gezicht wordt gebruikt, dan kan het zelfs in meerdere games voorkomen. Zo kun je een held in de ene game zijn, om jezelf in een andere game ineens als schurk te zien. Maar waar je gezicht ook gebruikt wordt, je krijgt er wel een ‘performer’s fee’ voor. Bioware benadrukt ook dat je geen model hoeft te zijn, omdat de (RPG-)werelden van hun games ook niet door louter modellen worden bewoont.

Je zult nog wel een beetje moeite moeten doen voor de auditie: die wordt op (een onbekende) vrijdag en zaterdag in West Edmonton, Alberta gehouden. Dat is niet dichtbij. Mocht je er toch zijn en gekozen worden, dan wordt er een 3D scan van je gezicht gemaakt, dat verwerkt wordt tot een 3D-model. En dan is het wachten tot je jezelf tegenkomt…

  1.   
    Ariej's avatar

    Straks geef je je zelf nog eens een hs in een shooter 😛

  2.   
    Flippow's avatar

    ik zie me zelf al met een thompson lopen

  3.   
    sandertje's avatar

    Ik snap dan niet dat ze maar 1 hoofd willen.
    Als je een beetje loopt te schieten met zo’n echt hoofd tegen allemaal van die computer gemaakte personages ziet het er toch een beetje raar uit.