Adviesprijzen DS-games niet overal overgenomen

De adviesprijzen van de Nintendo DS-games worden niet overal overgenomen. Een rondgang langs diverse speelgoedwinkels en electronica-giganten leert dat de advies-prijs van € 29,95 of € 39,95 lang niet overal gangbaar is. Met name een Volendamse speelgoedboer maakt het wel heel erg bont door gemiddeld € 5 tot in een enkel geval zelfs € 10 meer te vragen voor de zojuist uitgekomen spellen. Gelukkig is er ook een groot aantal winkels dat zich wel keurig aan de ‘normale’ verkoopprijs houdt en gamers dus niet teleur stelt en de verwachtingen die gamers en potentiele kopers hebben waar maakt. Het loont dus nogal de moeite om voor de aanschaf van je nieuwe DS-spellen je ogen goed de kost te geven voordat je je zuurverdiende Euro’s gaat besteden.

Dat er nog wel beweging in de DS-games prijzen gaat komen mag wel duidelijk zijn. Nintendo ging er zelfs prat op dat de prijzen van de DS-games lager zouden worden als die van de Gameboy-Advance (SP). In veel gevallen blijkt nu dat de verkoopprijs van de meest populaire games zoals bijvoorbeeld Super Mario 64 DS, Project Rub en Warioware Touched! op € 44,95 is gesteld. De vraag is of dat aan Nintendo ligt of aan de retailers. In ieder geval iets om in de gaten te houden.

  1.   
    sandertje's avatar

    Ik vind het wel heel duur hoor, dat is voor mij al een rede om het niet te kopen. Tenzij je aan gekopieerde spellen kunt komen maar dat zal wel niet.

  2.   
    Flippow's avatar

    Wel naaient als je zo’n duur spel heb gekocht.

  3.   
    williamvv's avatar

    Jaa, ik zie bij de dixons en free record shop dat Spiderman 2 44,99 , terwijl gamessites etc er allemaal lage cijfers geven. Veel geld(ken je beter een nieuwe pc game bijv kopen), en slechte kwaliteit…

  4.   
    nEels's avatar

    Die winkeliers denken bij zichzelf: Hey, das een goedkoop spelletje, daar kunnen we wel 10 Euries bij gooien en hebben we dus een dikkere omzet. Pff, oplichterij. 😡