Nintendo DS demopods richting Europa

Nintendo heeft bevestigd dat volgende week in verschillende grote Europese winkels er demopods van de Nintendo DS komen te staan. Hierop kun je al verschillende spellen van de Nintendo gratis testen, waarschijnlijk Super Mario 64 DS en de demo van Metroid Prime: Hunters.

De Nintendo DS is Nintendo’s nieuwste handheld, ook al zal het geen opvolger van de Gameboy Advance worden. DS staat voor Dual Screen, deze nieuwe draagbare console zal namelijk 2 schermen hebben, welke allebei 3D graphics kunnen vertonen welke zich bijna kunnen meten met de Gamecube. Het nut 2 schermen is volgens Nintendo dat je op het ene scherm kunt spelen en op het andere spel kunt kijken op bijvoorbeeld je radar, je inventory menu of een kaart van het level. Het onderste scherm zal touchscreen hebben waardoor bijvoorbeeld first person shooters mogelijk worden.
De Nintendo DS zal zo’n 15 centimeter lang, 8 centimeter breed en 3 centimeter hoog zijn en ook dit model kan ingeklapt worden net zoals de Gameboy Advance SP. De twee schermen zijn 3 inch groot, hebben een hoge resolutie en kunnen meer dan 260,000 kleuren laten zien. De schermpjes hebben ook backlit en elk schermpje heeft een aparte processor. Ook WiFi, draadloos internet wordt ondersteund door de Nintendo DS zodat je overal online kunt gamen.

De DS ligt hier in Nederland op 18 maart in de winkels voor een (voorlopige) adviesprijs van €179,99.

 1.   
  Rhemme's avatar

  Hele mooie demopod. Valt echt op! 😀

 2.   
  gamer112's avatar

  ik vind hem niet zo mooi maar ik vind de ds ook niet zo mooi ik heb nfsu 2 erop gezien weet je hoe fet lelijk ik had echt meer er van verwacht ik zal nog eens meer plaatjes bekijken van spellen

 3.   
  nEels's avatar

  Staan die demopods dan ook in Free Record Shop’s enzo? Dan ga ik binnenkort even kijken of er hier ook ergens zo’n demopod staat…