Nintendo DS hier op 18 maart?

Ubisoft heeft bekendgemaakt dat het zijn Nintendo DS launchtitel Rayman DS hier in Nederland zal lanceren op 18 maart. Hiermee is waarschijnlijk ook de releasedate van de Nintendo DS vastgesteld, omdat Nintendo het eerder over ‘eind maart’ had en het onwaarschijnlijk lijkt dat er een spel in de winkels ligt voordat het systeem waarop het gespeeld moet worden er is.

Het lijkt er dus op dat de Nintendo DS hier in Nederland op 18 maart 2005 in de winkels ligt voor een prijs van ongeveer 150 euro. De Sony PSP verschijnt een weekje later, op 25 maart voor een aantal euro’s duurder.

De Nintendo DS is Nintendo’s nieuwste handheld, ook al zal het geen opvolger van de Gameboy Advance worden. DS staat voor Dual Screen, deze nieuwe draagbare console zal namelijk 2 schermen hebben, welke allebei 3D graphics kunnen vertonen welke zich bijna kunnen meten met de Gamecube. Het nut 2 schermen is volgens Nintendo dat je op het ene scherm kunt spelen en op het andere spel kunt kijken op bijvoorbeeld je radar, je inventory menu of een kaart van het level. Het onderste scherm zal touchscreen hebben waardoor bijvoorbeeld first person shooters mogelijk worden.
De Nintendo DS zal zo’n 15 centimeter lang, 8 centimeter breed en 3 centimeter hoog zijn en ook dit model kan ingeklapt worden net zoals de Gameboy Advance SP. De twee schermen zijn 3 inch groot, hebben een hoge resolutie en kunnen meer dan 260,000 kleuren laten zien. De schermpjes hebben ook backlit en elk schermpje heeft een aparte processor. Ook WiFi, draadloos internet wordt ondersteund door de Nintendo DS zodat je overal online kunt gamen.

  1.   
    sparowana's avatar

    okie 😆

  2.   
    SirRoyce's avatar

    Waarom heeft ie eigenlijk 2 schermpjes? 😕

  3.   
    XGT_Spider's avatar

    Die 2e schem is een soort van touch schrem(ZOIETS)

  4.   
    Rhemme's avatar

    Ja touchscreen, er zit een soort pennetje bij waarmee je dingen kunt tekenen of aan kan stippen op het touchscreen, zo kun je bijvoorbeeld tikken op een plek in Metroid Prime: Hunters en dan schiet je daar. Of in Yoshi’s Touch ’n Go moet je wolkjes trekken om Yoshi door het level te begeleiden. En in Ridge Racer DS zie je op het onderste scherm een stuur dat je heen en weer kunt bewegen met touchscreen en zo kunt sturen.

    Het tweede scherm is ervoor om daar bijvoorbeeld een kaartje te laten zien, je inventory of een van bovenstaande toepassingen.

    Maar tot nu toe is dat tweede schermpje nog niet optimaal gebruikt.

  5.   
    XGT_Spider's avatar

    WANNEER KOMT PSP UIT DAN?? 😛

  6.   
    Rhemme's avatar

    25 maart, dat staat in het bericht

  7.   
    pagutry's avatar

    lijkt me egt weer zo’n stom dingetje van Nintendo

  8.   
    kingkillzone's avatar

    shit da word een dure maand maart de ds en de psp.
    maar nie zeiken over dat da touch screen nog nie genoeg gebruikt wordt tis fokkin’slim want dan heb je 1 scherm voor je gamepaly en t andere scherm voor bv. je ammo en health aan te geven en zoals er in bericht staat als radar of plattegrond kei handig. hadden ze bij de psp ook moeten doen maar ja een handheld is nooit perfect.
    PSP = GRAFICS
    DS = HANDIG (D.M.V. TOUCHSCREEN)
    PSP en DS geen een van twee roeleerd elkaar ze hebben alle 2 de goeie en slechte kanten.

  9.   
    Klaasvaak's avatar

    alleen is het zo dat de DS vooral ports gaat krijge van de n64 (denk ik) en PSP gaat veel meer richting ps2… dan heb ik toch liever een game als final fantasy dan paper mario…. en dat tuchscreen zie ik niet zo veel in… sturen met een pennetje, als je rechts bent, doe je dat met rechts lijkt me, en dan moet je waarschijnlijk ook nog gassen en remmen met rechts, schouderknoppen, moet je ook nog wat mee… PLUS dat de PSP een stick heeft, en de DS niet, en een vet groot scherm, ipv 2 schermen… ik ga toch voor de PSP…