Nintendo DS launchdatum voor VS en Japan

Nintendo heeft vandaag bekendgemaakt dat de Nintendo DS op 21 november in de Verenigde Staten gelanceerd zal worden voor de prijs van 149 dollar. In Japan wordt Nintendo’s nieuwe handheld op 2 december gelanceerd voor 15.000 Yen.

De Nintendo DS komt standaard geleverd met het chatprogrammaatje Pictochat, waarin je via WiFi met andere mensen kun chatten en tekeningetjes kunt maken met het touchscreen. Ook zit er bij de Nintendo DS al een demo van Metroid Prime: Hunters.

De Nintendo DS is Nintendo’s nieuwste handheld, ook al zal het geen opvolger van de Gameboy Advance worden. DS staat voor Dual Screen, deze nieuwe draagbare console zal namelijk 2 schermen hebben, welke allebei 3D graphics kunnen vertonen welke zich bijna kunnen meten met de Gamecube. Het nut 2 schermen is volgens Nintendo dat je op het ene scherm kunt spelen en op het andere spel kunt kijken op bijvoorbeeld je radar, je inventory menu of een kaart van het level. Het onderste scherm zal touchscreen hebben waardoor bijvoorbeeld first person shooters mogelijk worden.
De Nintendo DS zal zo’n 15 centimeter lang, 8 centimeter breed en 3 centimeter hoog zijn en ook dit model kan ingeklapt worden net zoals de Gameboy Advance SP. De twee schermen zijn 3 inch groot, hebben een hoge resolutie en kunnen meer dan 260,000 kleuren laten zien. De schermpjes hebben ook backlit en elk schermpje heeft een aparte processor. Ook WiFi, draadloos internet wordt ondersteund door de Nintendo DS zodat je overal online kunt gamen.

De Nintendo DS zal hier ongeveer in maart 2005 gereleased worden, maar dat is nog niet zeker. Verwacht wordt dat de DS hier tussen de 150 en 200 euro zal gaan kosten. Wanneer er meer info is, lees je dat natuurlijk op Gamersnet.nl

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren