Ty the Tasmanian Tiger krijgt tekenfilm

Voor degenen die ‘m niet kennen: Ty the Tasmanian Tiger is een soort mengeling van Croc en Crash Bandicoot. De games over deze Tasmaanse tijger zijn dan ook vooral gericht op het jongere publiek (onder de 12). Omdat deze formule DPS Film Roman wel aansprak, hebben beide producers de koppen bij elkaar gestoken en besloten om een tekenfilmserie te gaan maken over deze game ‘held’.

DPS Film Roman is bekend van tekenfilms als The Simpsons en King of the Hill; beiden toch wel gericht op de wat volwassenere tieners. Humor is een daarbij een vereiste, en dat is dan ook precies wat ontwikkelaar Krome Studios aansprak om Ty in een tekenfilmvorm te gieten:

  “This is an incredible opportunity for the ‘TY the Tasmanian Tiger’ franchise,” said Robert Walsh, chief executive officer of Krome Studios. “The light-hearted humor and mad-cap adventures of the games will be brought to a new medium and wider audience. With DPS Film Roman’s experience breathing life into animated stars such as Hank Hill to Homer Simpson, our boomerang-wielding Tasmanian tiger has prestigious company.”

Of deze serie ook in Europa te zien zal zijn is nog niet bekend, maar verwacht wordt wel dat hij, een lange tijd na Amerikaanse release, ook in Europa te zien zal zijn.

 1.   
  Prince's avatar

  Haha, er is ook een tekenfilm gekomen van Sonic. Maar die is een beetje vaag.

 2.   
  Tha Duck's avatar

  Die tekenfilms van Sonic waren er al in het jaar 0. 🙄 Alleen nu hebben ze een andere, nieuwere versie… ik weet niet hoe ‘ie heet.

 3.   
  Prince's avatar

  Ja? Ik heb ze vroeger nooit gezien.
  Ik vind het wel een lache idee om van games tekenfilms te maken.

 4.   
  SickNess's avatar

  Dat ze dan maar eens van Gta Vice City een film maken.