XBox 2 in 2005, PS3 in 2007

De strijd tussen de consoles is een tijdje terug aangewakkerd. De Playstation, Nintendo 64 en de Dreamcast namen het voortouw. De strijd werd voortgezet door de Nintendo Gamecube, Playstation 2 en nieuwkomer Microsoft’s XBox.

Deze strijd zal binnenkort nog heviger worden. Dan worden namelijk de nieuwe consoles (next-generation consoles) uitgebracht. Deze nieuwe consoles zullen de Playstation 3, Nintendo Revolution (codenaam) en XBox 2 worden. Deze laatste zal overigens niet XBox 2 gaan heten, omdat hij dan misschien inferieur zou lijken tegenover de PS3.

Wanneer deze consoles zullen uit gaan komen is nog niet helemaal bekend. Wel weten we al dat de XBox, die bij zijn debuut als laatste tevoorschijn kwam, nu als eerste ten strijde trekt. Microsoft’s doel is om de XBox2 rond de kerst van 2005 in Amerika te laten verschijnen, terwijl Europa vroeg in 2006 aan de beurt zal zijn.

De Playstation 3 zal ergens in 2007 verschijnen. Hiermee zal een flinke voorsprong garant staan voor succes, aangezien Microsoft zijn console in 2005 al gaat uitbrengen. Sony heeft dus de tijd om de Blu-ray technologie, die wordt gebruikt om meer ruimte op CD’s te lezen, te perfectioneren. Hierdoor zullen grotere games gespeeld kunnen worden, die bijvoorbeeld grotere omgevingen en meer levels bevatten.

Dan is er nog de derde next-gen console: De Nintendo “Revolution”. Het gerucht gaat dat deze console dezelfde prestaties zal gaan leveren als de XBox2, maar toch nét ietsje krachtiger zal zijn. Deze console zal dan ook wat later uitkomen en zal ergens in 2006 gelaunched worden.

 1.   
  Tha Duck's avatar

  Zo, da’s een lange! 😛

  Hmmm, Xbox2 dus eerst, dan Revolution en pas een jaar later PS3. Dan móet Sony wel veel krachtiger worden als de rest.

 2.   
  Nylez's avatar

  Of juist niet de PS2 kwam ook veel eerder uit en verschilt ook niet echt heel veel met de andere consoles. De PS2 had voordeel omdat ie eerder uitkwam dan de andere consoles. Xbox wil Sony nu een stapje voor zijn en hun console een groter succes laten worden dan die van Sony. Of dit gaat lukken?

 3.   
  Lasso's avatar

  Ik wacht liever op kwaliteit. Jongens! Ik zeg NIET dat de andere dat niet worden, maar in die meer ruimte op een disc technologie zie ik wel brood in.

 4.   
  Vice's avatar

  Het wordt iniedergeval weer spannend, the next console war. 😆

 5.   
  Migwel's avatar

  hmmm ik weet niet of ik hier blij mee moet zijn….

 6.   
  Lasso's avatar

  Migwel, wat bedoel je? Wees eens wat duidelijker. 😕

 7.   
  Migwel's avatar

  Tja ten eerste heb ik dan nog korter de tijd om van mijn Xbox te genieten…

  Ten tweede heb ik liever dat de Xbox Next een betere kaart heeft dan de PS2.

 8.   
  Lasso's avatar

  Je ‘ten eerste’ argument klopt al niet. Xbox komt eerder uit dan Ps2 (want jij wilt zo graag vergelijken met Ps2) en bovendien klopt dit niet met je tweede argument.

  Je ‘ten tweede’ argument is dat je een beter kaart wilt dan de Ps3 heeft. Waarom? Waarom een betere? Waaron een betere als de Xbox al een goede kaart heeft? Jij wilt die Xbox zo snel hebben, maar tegelijkertijd weer wel beter zijn dan de Ps2. Dan moet je wachten jongetje, dat is nou eenmaal zo in de technologie.

  *Wacht op een ‘ten derde’ argument. 😕

 9.   
  nEels's avatar

  Lasso doe niet zo aanvallend man… relax.

 10.   
  ^*^BiNaS^*^'s avatar

  Jah ze mogen hier hun mening uiten hor… 😉