Pokemon Let’s Go Pikachu

Nostalgie is een machtig gevoel. De gedachtes die we hebben bij de games uit onze jeugd kloppen echter zelden. Start nu een game uit die tijd op en de kans is groot dat het zowel grafisch als qua gameplay zal tegenvallen. Dat is ook precies de reden dat veel remakes niet in de smaak vallen. De grafische stap van toen naar nu is te klein om die gevoelens weer op te roepen. Gebeurt het echter wel goed, dan zit je met rode koontjes van de opwinding nostalgisch terug te denken aan betere tijden. Tijdens de afgelopen E3 hebben we twee van deze remakes mogen aanschouwen, want naast Resident Evil 2 zijn het Pokemon Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee die mij deden terugverlangen naar de tijd van Pokemon Blue, Red en Yellow.

Want dat is precies wat de basis vormt voor Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee. We gaan terug naar de wereld van Kanto, maar dan met een grafische stijl die past in het nu. Kanto ziet er enorm sfeervol uit, met een schuin 3D-effect vanaf boven, maar bovenal enorm vrolijke kleuren. De wereld voelt als de tekenfilmserie waar we allemaal zo van zijn gaan houden, met kleurrijke bossen, dorpjes en blije gezichtjes van de bewoners. Het is letterlijk hoe ik wilde dat Pokemon Blue was toen ik het speelde in de jaren 90 en het algehele gevoel van de game is een mengeling tussen die klassieker en de tekenfilmserie.

Wat we uit de tekenfilm kennen is niet alleen de grafische stijl. Nurse Joy staat natuurlijk vrolijk in elk Pokemon Center, maar ze wordt daarnaast vergezeld door Chansey. Brock is uit de tekenfilm gehaald en net als in Pokemon Yellow zal Pikachu altijd achter je aanlopen, maar hij is niet de enige Pokemon die uit de bal mag. Naast de gele muis kan je ook een andere Pokemon selecteren die achter je aan loopt. De keuze is hierin vrij en dit kan behoorlijk wat invloed hebben op hoe je je voortbeweegt in het spel. Een Bulbasaur of Charmander zal natuurlijk gewoon achter je aan lopen, maar selecteer Onix en je zal het enorme beest berijden. Dit zal ongetwijfeld ook gevolgen hebben voor de manier waarop je over water zult voortbewegen met grotere water-Pokemon.

Wat we uit de tekenfilm kennen is niet alleen de grafische stijl. Nurse Joy staat natuurlijk vrolijk in elk Pokemon Center, maar ze wordt daarnaast vergezeld door Chansey. Net als in Pokemon Yellow zal Pikachu altijd achter je aan lopen, maar hij is niet de enige Pokemon die uit de bal mag. Naast de gele muis zal je ook een andere Pokemon kunnen selecteren die achter je aan loopt. De keuze is vrij hierin en dit kan behoorlijk wat invloed hebben op hoe je je voort beweegt in het spel. Een Bulbasaur of Charmander zal natuurlijk gewoon achter je aan lopen, maar selecteer Onix en je zal het enorme beest berijden. Dit zal ongetwijfeld ook gevolg hebben voor de manier waarop je over water zult voortbewegen met grotere water-Pokemon.

De gevechten in de game zijn gedeeltelijk overgenomen uit de oorspronkelijke games. Dit geldt voor gevechten tegen andere trainers, waar je kunt kiezen uit vier verschillende bewegingen. Alle bewegingen en upgrades uit het origineel zijn aanwezig en het is geweldig om de gevechten in deze stijl opnieuw te beleven. De trainers laten emoties op de gezichten zien en de bewegingen van de Pokemon zijn fantastisch in beeld gebracht. Tot zover het bekende werk, want gevechten tegen wilde Pokemon halen hun inspiratie uit Pokemon GO. Met de optioneel aan te schaffen Poke Ball Plus moet je daadwerkelijk je bal naar het scherm werpen om een wilde Pokemon te vangen. Dit is optioneel, want de game is ook in handheld-modus te spelen en je kunt het vangen dus ook met een knoppencombinatie doen. Wat niet kan is vechten tegen wilde Pokemon, omdat Let’s Go Pikachu en Pokemon GO naar elkaar kijken. Het is mogelijk om generatie 1-Pokemon over te zetten van de app naar de Switch-game. Ook kun je de Poke Ball Plus gebruiken als Poke Watch met Pokemon GO.

Wat mij betreft hoeven de functionaliteiten met Pokemon GO niet, want de basisgame is meer dan genoeg. Gelukkig wordt dit optioneel genoeg gehouden om het ook voor spelers die niet van Pokemon GO houden leuk te houden. Als speler van het origineel is het gewoon enorm fijn om terug te keren naar Kanto en is het tof om Brock, Misty en andere bekende personages uit de anime terug te zien in een van mijn favoriete games.

Voorlopige conclusie

Pokemon Let’s Go Pikachu en Pokemon Let’s Go Eevee zetten een geweldige remake neer van Pokemon Blue, Red en Yellow. De focus op de koppeling van Pokemon GO is leuk voor spelers van de app, maar niet enorm dominant aanwezig als je dat niet zoekt. Dat je niet meer kunt vechten met wilde Pokemon, maar ze slechts kunt vangen, had ik liever optioneel gezien, maar de gevechten met andere trainers zijn precies zoals je gewend bent. De game bevat de volledige Kanto-regio en brengt alles naar de anime-stijl waar we zo van zijn gaan houden. Kleine subquests zijn toegevoegd om variatie in de game te brengen en ook het feit dat je zelf kunt kiezen welke Pokemon er met je mee loopt is een toffe variatie. Ik kan in ieder geval niet wachten om weer door Kanto te wandelen, of te rijden op mijn Onix.

 1.   
  Mike2165's avatar

  dubbele tekst

 2.   
  Leukste's avatar

  Dubbel genieten. Pokémon rood / blauw en geel waren mooie tijden. 8)

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik ben ook heel erg benieuwd hierna, gaat denk ik nog we een pre order worden.