De Star Wars Battlefront 2 beta

Morgen begint de langverwachte beta van Star Wars: Battlefront 2 en wij maken ons nu al op voor heel veel gameplaytijd en speelplezier. Wij mochten richting Stockholm reizen om daar bij Dice alvast aan de slag te gaan met de modi die we vanaf morgen te spelen krijgen. In dit artikel zetten we alles voor jullie op een rij. Wil je alles weten over mijn ervaringen in Stockholm? Lees dan vooral de Star Wars: Battlefront 2 hands-on of bekijk onze Gameplay Commentaar-video’s.

Galactic Assault

Galactic Assault is de hoofdmodus van de game, zoals Walker Assault dat was voor de eerste game. Met 20 tegen 20 is het ene team aanvallend en het andere team verdedigend. In dit geval gaan we naar Theed, de hoofdstad van Naboo, bekend van de prequel-trilogie en geboorteplaneet van Palpatine (bedankt Naboo!). Op heroes na (deze zijn overal inzetbaar) zullen de speelbare karakters zich aanpassen aan de era waarin je speelt. In dit geval ga je met Battle Droids van de Trade Federation strijden tegen de Clone Troopers van de Republic. Dat alles in twee fases.
Als je kiest voor de Clone Troopers, dan zal je het paleis op Theed moeten verdedigen. De Trade Federation moet daar intel verkrijgen en dus sturen ze een grote tank (MTT) op het paleis af om de deuren kapot te schieten. Als Republic dien je dit te voorkomen. Dit kan door bepaalde Ion Rifles in de game op te pakken en de MTT te beschieten. Doe je genoeg schade, dan zal de tank het paleis niet bereiken en heb je gewonnen. Je kunt natuurlijk je Battle Points inzetten om het gevecht wat gemakkelijker te maken. Zo kun je de AT-RT vrijspelen, een soort grote rennende kip die niet heel sterk is, maar wel enorm snel. Daarnaast is zijn wapen ook behoorlijk snel, ideaal om droids kapot te schieten. Ook kun je kiezen voor de Naboo Starfigher, zodat je boven de stad kunt vechten tegen andere ruimteschepen of dood kunt zaaien door richting de grond te schieten.

De Trade Federation moet daarentegen het paleis bereiken en hier is je doen om de MMT in leven te houden. Daarbij moet je vooral letten op de Ion Rifles die de Republic moeten gebruiken om de tank te beschieten. Spaar Battle Points voor Vulture Droids, tijd in de MMT, Heavy Droids of Darth Maul. Mocht het je lukken om het Paleis te bereiken en de voordeur weg te schieten, dan is het tijd voor fase 2.
In fase 2 ga je het paleis binnen. Ruimteschepen en tanks hebben hier geen nut meer, want het open gedeelte van de map is niet meer toegankelijk. Gelukkig kunnen heroes hier wel gemakkelijker dood en verderf zaaien. Als Federation heb je een bepaald aantal tickets (legereenheden) die je mag gebruiken om het paleis binnen te dringen en de intel te verzamelen. Andersom is het doel simpeler, doodt zoveel mogelijk droids.

Als vlaggenschip van Star Wars Battlefront 2 heb ik enorm veel plezier gehad op Theed. Wel was tijdens de preview de eerste fase 1 te gemakkelijk voor de droids en de tweede fase bijna onmogelijk voor diezelfde zijde. Wellicht dat ze dat voor de beta hebben aangepast en anders komen ze er tijdens de beta wel achter. Ook ben ik natuurlijk benieuwd hoe deze modus past in andere planeten, maar dat gaan we natuurlijk zien richting de launch van de game.

Wil je nog meer weten over onze ervaringen met deze modus? Bekijk de Battlefront 2 E3 video preview of lees de Battlefront 2 E3 hands-on.

Strike

Strike is een nieuwe modus waarmee je aan de slag kunt in de beta en vooral de setting zal veel Star Wars-hartjes sneller doen kloppen. Je gaat namelijk naar Takonama, rechtstreeks uit The Force Awakens, waar Maz haar cantina heeft. Het level bevat de cantina zelf, maar ook een groot gebied eromheen. Het is schitterend vormgegevens en vooral de buitengebieden doen je wanen in de film. De grote stenen bemuring voor de ingang met het standbeeld van Maz.

De modus zelf is gemaakt voor 8 vs. 8., waarbij je intel moet weghalen uit Maz’s Castle. Welke kant je ook kiest, New Republic Resistance of New Order, de ene zijde moet verdedigen en de andere zijde moet de intel oppakken en terugbrengen naar een ruimteschip ver buiten het kasteel.

Starfighter Assault

In de Starfighter Assault-modus krijg je te spelen wat we eerder hebben gespeeld op Gamescom. Bekijk het Starfighter Gameplay Commentaar of bekijk de Starfighter video preview

Arcade

De Arcade Mode uit Star Wars: Battlefront 2 is de meest vernieuwende modus ten opzichte van de modi uit het vorige deel. Arcade Mode speel je alleen of samen met een vriend in split-screen en het doel is om een bepaald aantal computer gestuurde tegenstanders af te maken binnen een gegeven tijd. Dit kan met verschillende personages, maar vooral met een Force-karakter als Darth Maul voelt het ontzettend lekker. Je hakt door tegenstanders heen als een bezetene en bij elke kill krijg je een aantal seconden erbij. De modus is in verschillende moeilijkheidsniveaus te spelen, waarbij je beter beloond wordt op een hoger niveau.

Veel plezier met de beta en we hopen je snel te zien op een stream

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren