Logitech G203 Prodigy

Muizen voor de gamer, ze komen in alle soorten en maten. Of het ontwerp nu knoppen te over heeft of juist enorm aanpasbaar ingezet moet worden; er is voor ieder wel wat wils. De gamer die echter zoekt naar een budgettair koopje, komt vaak van een koude kermis thuis. Van een handvol handige functies is vaak geen sprake meer, laat staan een stukje klasse in stijl. Treuren hoef je echter niet, want Logitech tracht met de G203 Prodigy het beste van beide werelden bij elkaar te brengen. Een muis die poogt allerhande verschillende gamers te kunnen pleasen, maar dan tegen minimaal budget.

Bodemsegment

Met een richtprijs van slechts 39,99 euro speelt de Logitech G203 Prodigy in op een van de laagste prijssegmenten voor gaming muizen. Een die voor lange tijd enkel door SteelSeries gedomineerd leek. Allemaal uiterst budgettair, maar meermaals nog geschikt voor je doorsnee game-sessie. Voor veel minder kun je sowieso niet snel de handen aan iets gaming grade-waardigs slaan. Toch hoeft dat niet te betekenen dat Logitech hier onder de standaard presteert als het aankomt op de eisen die de gemiddelde gamer stelt. Sterker nog, als het aankomt op technische specificaties, levert de G203 nog een aantal aardige klappen.

 • Sensor: 200 tot 6.000 DPI optische sensor
 • Maximale snelheid/acceleratie: tot 200 IPS / 25 g
 • Microprocessor: 32-bits ARM
 • Polling rate: 125 tot 1.000 Hz
 • Toetsen: 6 programmeerbare knoppen, 10 miljoen klikken gegarandeerd
 • Pootjes: teflon, 250 kilometer glijdgarantie
 • Verlichting: 16.8 miljoen kleuren, één lichtzone, drie verschillende lichtprofielen
 • Kabel: 2 meter rubberen kabel, gold-plated USB-connector
 • Software: Logitech Gaming Software, voor macro’s, prestaties en lichtprofielen
 • Afmetingen: 62,15 × 116,6 × 38,2 millimeter (breedte x lengte x hoogte)
 • Gewicht: 85 gram (exclusief kabel)

Budgettair én betrouwbaar

Met een stabiele optische sensor tot 6.000 DPI is de Logitech G203 Prodigy een van de technische koplopers binnen deze prijscategorie. Onder hevigere versnellingen of juist op ultra-trage DPI zal dit technische oogje je niet snel teleurstellen. In mijn testsessies functioneerde de muis in ieder geval altijd naar behoren, van een plotselinge verschieting is geen sprake geweest. Of dat nu ging om precieze fotobewerking in Photoshop of juist een hevige clutch in Overwatch; met deze specificaties kun je blijkbaar prima thuiskomen.

Misschien dat een razendsnelle (hoogstwaarschijnlijk Zuid-Koreaanse) eSporter op het RTS-vlak uiteindelijk de limieten van dit apparaatje op kan zoeken, maar ik vermoed dat de gemiddelde hobbyist zich nooit benadeeld kan voelen door hetgeen de G203 Prodigy biedt. De sensor is betrouwbaar onder druk, en precies hetzelfde geldt evenals voor alle aanwezige knoppen. Het glijdt lekker en het klikt goed. Al is het mij dan ook nog niet gelukt die tien miljoen gegarandeerde aanslagen op de proef te nemen. Bel me over een paar jaar maar weer eens.

Luxe inbegrepen?

Eenzelfde lofzang is op zijn plaats voor de overige luxe-eigenschappen waarmee de G203 Prodigy zich uitrust. Denk aan de keuze tussen settings vanaf je pc draaien met de breed uitgeruste Logitech Gaming Software, of juist direct vanaf het on-board geheugen op de muis. Vooral handig om ook onderweg je favoriete instellingen mee te kunnen nemen, al blijft pietje-precies experimenteren met de software ook een bijtijdse guilty pleasure. Deze drivers zijn zelfs in staat vlotte heatmaps van je knoppengebruik op te nemen of om muisprofielen voor verschillende games uit de cloud te trekken voor je. Niet voor iedereen even hard benodigd, maar desalniettemin fijn om te zien dat dit soort luxe ook in de budgetmarkt vertegenwoordigd blijft.

Helemaal tilt gaan

Als het aankomt op het fysieke ontwerp, zie je duidelijk waar Logitech op doelt. Niet te veel poespas. De simpele matzwarte body verkiest duidelijk mind over matter, waardoor ook linkshandigen nog aardig aan hun trekken kunnen komen. Weliswaar vinden we de twee zijtoetsen enkel aan de linkerhand, maar in de handligging is duidelijk ruimte voor ambidextrie. Ongeacht je voorkeurspoot kan er haast niks fout gaan aan een dergelijke simplistisch design. Gewoon strak, en daarmee relatief stijlvol. Less is more, zullen we maar zeggen.

Maar misschien komt het in het geval van de G203 toch aan op iets te veel less. Door de relatief compacte vormgeving komen gamers met wat langere handen misschien wat houvast tekort. In mijn geval leidde dat tot een pols die net iets te vaak over de muismat schuurde, of daardoor zijn plekje niet goed wist te vinden op de muis. Dit leidt op diens beurt weer tot te veel druk op het allerachterste puntje van de G203, waardoor deze uiteindelijk kan hellen. Letterlijk tilt gaan, om in game-termen te blijven. Vaak zal het uiteraard niet voorkomen, maar in alle hectiek is het dus wel mogelijk dat de voorzijde van je muis kortstondig omhoog wipt. Klinkt frivool, maar is niet bepaald gewenst ten midden van een intense schietpartij in je favoriete shooter.

Simpele charme

Waar de G203 Prodigy een licht steekje los vertoond, maakt het echter wel weer flinke meters op het gebied van stijl. Full RGB-kleurencharme, welteverstaan. Een beetje gaming muis laat zich immers qua kleurverlichting afstellen door de gebruiker in kwestie, en Logitechs budget-muis voorziet precies dat. Waar andere muizen binnen dit segment (zoals de gelijk geprijsde Speedlink Decus Respec) hier veelal niet bepaald in slagen, levert de simpele souplesse de G203 wat extra punten. Een enkel volledig kleurenspectrum LED-je met 16,8 miljoen verschillende kleuren zorgt ervoor dat het strakke design altijd naar je eigen hand te zetten is.

Qua lichtprofielen blijft dat in dit geval relatief beperkt (statisch, pulserend of een volledige kleurendoorloop), maar veel meer hoef je ook niet bepaald te verwachten. Broodnodig is het in ieder geval nooit. Er is duidelijk nagedacht over niet alleen het simplistische Logitech G-logo, maar ook de manier waarop het licht zich verspreid. Dat alles komt samen in één soepele lijn aan fel licht, die bij rond de helft van de muis in kwestie loopt. Wederom niet te veel poespas, wat juist de subtielere gamer ongetwijfeld aan zal spreken. Precies hetgeen waar de muizen als de — evenals goedkope — Decus Respec juist de mist in gaan.

Conclusie

Je kunt er niet omheen: de Logitech G203 Prodigy is een muis die vrijwel alles binnen zijn perken goed weet te doen. Het geheel is een aardig stevig en strakke muis, die intern en software-matig van alle gemakken is voorzien. Van de betrouwbare sensor tot de garantie op knoppen en glijvoetjes: elk detail voelt verzorgd. Met als kers op de taart nog een volledig kleurenspectrum om het simplistische design alsnog een eigen draai te geven. Wat wil de gamer nog meer?

Natuurlijk, als we écht pure Oil & Vinegar willen pissen, dan kunnen we beginnen over het gebrek aan een gewoven kabel, of misschien nét iets meer high-end instellingen om mee te priegelen, zoals verstelbare lift-off height. Maar nee, we hebben het hier over een stukje aanwijsapparatuur van nog geen veertig ballen. Dit is en blijft het absolute bodemsegment. Veel meer dan dit kun je haast niet verwachten. En juist dan — in dit budgetvriendelijke marktdeel — ben ik van mening dat menig gelijk geprijsd muisje niet kan opwegen tegen de strakke charme van de G203 Prodigy.

Win zelf een Logitech G203 Prodigy! Nog heel even kun je kans maken op dit handige muisje voor je eigen set-up. Check onze G203 Prodigy give-away, reageer en ding direct mee voor dit model!

 1.   
  Regge's avatar

  JEEEEEJ! logitech op gamersnet :3 waarom ik deze muis wil winnen? dan heb ik ook aan mijn rechterzeiden een kleurendisco:D mijn linkerkant word gevult door mijn Logitech G13 Gamepad.
  En de muis past bij men Logitech K400r, Z506, G930.
  Logitech fanboy zeg je? hoe kom je daar bij:P

 2.   
  Tom's avatar

  Goed om te zien dat er al wat Logitech-liefde heerste op de site, maar voor de give-away moet je helaas wel elders zijn. Al waardeer ik het enthousiasme hier ook bij de review. 😛

 3.   
  CHILLOZZ's avatar

  mooie revieuw tom,

  Vind het wel een classy muisje zo..

  en sja met dat gebeuren van DPI.. Ik vraag me af wie dr daadwerkelijk echt baat bij heeft bij een ultra hoge DPI. Ja zoals je zelf al beschreef waarschijnlijk koreanen.

  ontwerp is in mijn ogen zo mooi klassiek. Met een vleugje modern erin middels die RGB verlichting.

  Wat muizen betrefd heb ik persoonlijk een hele brede smaak.
  Vind dit erg mooi, Niet te veel poespas en dergelijke. Maar sommige van die extreme muizen vind ik toch ook erg gaaf.

  Meen dat het toen die madcatz was ofzoiets.. Jullie hebben m in ieder geval ook eens behandeld. Meer een soort van transformer muis. Die vond ik toch ook wel gaaf.

  Beide stijlen heeft wel wat.

 4.   
  Tom's avatar

  Inderdaad, dit overwegend ‘rustige’ design staat vrij haaks op Transformer-achtige taferelen als de Mad Catz R.A.T. Pro X, toevallig sinds kort ook failliet gegaan. Dan blijkt toch maar weer dat op safe spelen een aantal voordelen kent.

 5.   
  Kroelbeertje's avatar

  Ik blijf nog steeds van mening dat de rival 100 veel beter is voor je geld!