Cooler Master MasterMouse S

Hoewel je Cooler Master wellicht vooral kent van de computerkasten en koelingen, heeft de Taiwanese hardwarefabrikant ondertussen alweer geruime tijd zijn assortiment verbreed. Inmiddels kan je bij Cooler Master dan ook terecht voor onder meer toetsenborden, headsets en muizen. Eerder bespraken we al de Cooler Master MasterKeys Lite L Combo, een toetsenbord voor zo’n zestig euro geleverd wordt met een, wat ondermaatse, muis. Nu is het tijd voor de Cooler Master MasterMouse S.

Niet wereldschokkend

Voor de MasterMouse S leg je circa veertig euro neer en dat betekent dat je er natuurlijk wel wat meer van mag verwachten dan van de muis die onderdeel is van de MasterKeys Lite L Combo. Tegelijkertijd is veertig euro voor een (game)muis ook zeker geen wereldschokkend bedrag en dus hoef je er ook zeker geen uitgebreide toeters en bellen van te verwachten. Dat geldt voor zowel de features als het uiterlijk, want de MasterMouse S is, zeker in vergelijking met andere game gear een vrij ingetogen muisje.

 • Sensor: 100 tot 7.200 DPI optische sensor
 • Maximale snelheid/acceleratie: tot 150 IPS / 30 g
 • Microprocessor: 32-bits ARM
 • Polling rate: 125 tot 1.000 Hz
 • Toetsen: 5 programmeerbare knoppen, 20 miljoen klikken gegarandeerd
 • Verlichting: 16,7 miljoen kleuren, twee lichtzones
 • Kabel: 1,8 meter rubberen kabel, nickel-plated USB-connector
 • Software: Coolermaster MasterMouse S, voor macro’s, prestaties en lichtprofielen
 • Afmetingen: 63,5 × 117 × 38 millimeter (breedte x lengte x hoogte)
 • Gewicht: 89 gram (exclusief kabel)

Ingetogen muisgemak

Het ingetogene uit zich in vrijwel ieder aspect van de muis. Natuurlijk is de Mastermouse S, zoals het een ‘gamemuis’ betaamt, voorzien van de befaamde RGB-verlichting. Zo kan je je bureau voorzien van een gloed in iedere denkbeeldige kleur, al dan niet pulserend of wisselend van kleur. De verlichting blijft echter beperkt tot het scrollwieltje en een subtiele strip bij de palm van je hand.

Ook het fysieke ontwerp van de MasterMouse S getuigt van weinig extravagantie. Zoals bij vrijwel iedere muis heb je de beschikking over een tweetal extra knoppen bij je duim en een indrukbaar scrollwiel om zo voor wat extra spel- of browse-plezier te zorgen. Hoewel de zijtoetsen zich beiden aan de linkerkant bevinden, is de muis verder symmetrisch en dus ook relatief goed te gebruiken voor linkshandige muizers. Net zoals bijvoorbeeld de Logitech G203 Prodigy is de Coolermaster Mastermouse S wel een behoorlijk klein muisje. Als je wat grotere handen hebt, mis je daardoor al snel wat houvast.

Naast de zijknoppen, vind je bij de MasterMouse S ook nog een extra knop onder het muiswieltje. Dit is by default een DPI-switch, zodat je tussen vier instelbare DPI-standen kunt wisselen. De, voor deze prijscategorie, uitstekende optische sensor zorgt ervoor dat je kan je variëren van 100 tot 7.200 DPI, in stappen van honderd punten per inch. Liefhebbers van, naar gelang de situatie erom vraag, zowel ultra-traag als flink snel muiswerk zeker aan hun trekken met de MasterMouse S.

Tierelantijntjes

Hoewel de MasterMouse S direct uit de doos al prima functioneert, kan je je muiservaring verrijken door de bijbehorende software te downloaden. Dit vrij eenvoudige programmaatje geeft je namelijk toegang tot een aantal extra functies van de muis. Zo kan je macro’s instellen, aangeven welke kleur(en) de muis moet hebben en je DPI-voorkeuren instellen.

Wat voor de MasterMouse S geldt, geldt ook voor de bijbehorende software; veel tierelantijntjes hoef je niet te verwachten. Datgene wat je mag verwachten van de software, zit er echter allemaal in. Aangenaam extraatje is dan weer wel dat de instellingen niet in het programma, maar op de muis zelf worden opgeslagen. Hierdoor worden je voorkeursinstellingen ook op andere pc’s onthouden. Ideaal als je je muis ook wel eens op een andere pc of laptop wilt aansluiten.

Conclusie

De Cooler Master Mastermouse S is een relatief simpele gamemuis, die over niet veel meer dan de ‘basisbenodigdheden’ van een gamemuis beschikt. De muis beschikt over een prima optische sensor, een ingetogen design en lichtgebruik, en de optionele software geeft je daarnaast nog wat extra mogelijkheden. Echt spannend is het verder allemaal niet wat de Mastermouse S biedt, maar voor een prijs van circa veertig euro kan je dat ook niet verwachten. Ben je dan ook op zoek naar een muis in die prijsklasse, dan doe je met de Mastermouse S een prima aankoop als je geen bezwaar hebt tegen een relatief lichte en vooral kleine muis.

 1.   
  Tom's avatar

  Vooral goed om te zien dat ze toch iets moois kunnen met die body. Dat soortgelijke muisje wat bij de MasterKeys Lite L Combo zat was immers niet heel veel soeps.