Star Wars: Battlefront 2 Fast Forward 2017

Sinds Disney eind 2012 Lucasfilm overkocht van George Lucas, en daarmee de rechten op Star Wars in bezit kreeg, draait de Star Wars-machine op volle toeren. Dit resulteerde in 2015 in de Star Wars: Episode VII – The Force Awakens en deze film kan met recht een ongekend succes worden genoemd. Enkel de films Avatar en Titanic wisten meer geld in het laatje te brengen. De eind 2016 verschenen spin-off Rogue One wist dit succes uiteraard niet te evenaren, maar heeft inmiddels ook al weer zo’n 1 miljard dollar opgeleverd. In december van dit jaar staat ons met Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi weer een volwaardig nieuwe Star Wars-film te wachten en uiteraard maakt uitgever Electronic Arts hier gebruik van om een nieuwe Star Wars: Battlefront aan de man te brengen.

The Empire Strikes Back

Waar Star Wars: Battlefront circa een maand voor The Force Awakens verscheen, lijkt het erop dat Battlefront 2 in een soortgelijk tijdsvak zal verschijnen. Hoewel een precieze releasedatum van Battlefront 2 nog onbekend is, heeft EA wel bekendgemaakt dat de game rond de release van The Last Jedi moet verschijnen. Het is echter niet alleen de releasedatum van Battlefront 2 die nog niet bekend is, momenteel hebben Dice en EA nog bijster weinig bekendgemaakt over dit nieuwe deel in de Battlefront-reeks. Volgens Blake Jorgensen, de CFO van Electronic Arts, zal Battlefront 2 ‘veel groter’ en ‘veel spannender’ zijn dan zijn voorganger en hiervoor heeft uiteraard ook geluisterd naar de kritiek die Battlefront kreeg.

Hoewel Star Wars: Battlefront immers een uitstekende multiplayer-ervaring bood, rekenden velen het gemis van een volwaardige singleplayer de game zwaar aan. Het is dan ook weinig verrassend, maar daardoor niet minder fijn, dat EA dit met Star Wars: Battlefront 2 recht zet en een volledige singleplayer campaign zal brengen. Nog geruststellender is het feit dat Dice dit niet in z’n eentje hoeft te doen. Immers, hoe goed de Zweedse ontwikkelaar is in het creëren van een epische multiplayer, een echt goede singleplayer-ervaring weet de studio zelden neer te zetten. Voor de singleplayer van Star Wars: Battlefront 2 is de hulp ingeroepen van EA Motive. Hoewel deze ontwikkelaar wellicht geen belletje doet rinkelen, EA Motive is ook pas in 2015 opgericht, loopt hier wel degelijk talent rond. Zo wordt de studio geleid door Jade Raymond, de vrouw achter de eerste Assassin’s Creed-games, heeft Kim Swift, lead designer van Portal, onlangs de overstap naar deze studio gemaakt en vinden we ook Amy Hennig, drijvende kracht achter de Uncharted-trilogie, terug bij EA Motive.

A New Hope

Het is daarnaast hoopgevend dat Dice voor Star Wars: Battlefront 2 de beschikking heeft over een stuk meer materiaal om uit te putten. Waar de Zweedse studio het met Star Wars: Battlefront moest doen met enkel content uit de originele Star Wars-trilogie mag men nu ook aan de slag met materiaal uit de recente Star Wars-films en dat staat garant voor beduidend meer afwisseling. Het lijkt daarbij een inkoppertje dat we à la de Battle of Jakku DLC van Battlefront er bij Battlefront 2 wordt ingehaakt met (gratis) DLC op de release van Star Wars Episode 8.

Voorlopige conclusie

Hoewel Electronic Arts het bestaan van Star Wars Battlefront 2 heeft bevestigd, is er momenteel eigenlijk nog maar heel weinig over bekend. Desalniettemin wijzen de voortekenen voor Battlefront 2 de goede kant op. Met name het feit dat de hulp van EA Motive is ingeroepen om een singleplayerervaring neer te zetten, moet menig gamer die teleurgesteld was in het in 2015 verschenen Battlefront hoop geven. Daarnaast kan er in Battlefront 2 uit beduidend meer materiaal geput worden. Hopelijk kunnen we dan ook al direct bij release op wat meer afwisseling rekenen bij de multiplayer dan bij Battlefront het geval was.


Meer weten over Star Wars: Battlefront 2? Lees al het nieuws, of bekijk de trailers!

 1.   
  mmx's avatar

  Een single player versie dat is eindelijk een goede zaak voor de gamers die graag alleen gamen !

 2.   
  Lazar93's avatar

  En Clone Wars era! En alsjeblieft laten we classes terug brengen en die achterlijke muntjes power ups en voertuigen vervangen door fysieke voertuigen dankuuuu

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  DONT f* this UP EA, dat is het enigste wat ik nu kan zeggen!!