Call of Duty 4: Modern Warfare Remastered – Multiplayer

Hoewel de campaign van Call of Duty 4: Modern Warfare destijds enorm veel indruk wist te maken, is het uiteindelijk vooral de vernieuwing die ontwikkelaar Infinity Ward in de multiplayer bracht die de franchise maakte tot het verkoopkanon dat het de afgelopen jaren is gebleken. De introductie van onder andere perks en killstreaks was enorm verfrissend en zorgde ervoor dat de multiplayer van Modern Warfare nog vele maanden, zo niet jaren, op een trouwe schare fans kon rekenen.

Uitstekend werk

In onze singleplayer review van Modern Warfare Remastered werd al duidelijk dat ontwikkelaar Raven Software uitstekend werk heeft afgeleverd. De studio heeft overduidelijk veel tijd en liefde in deze remaster van Call of Duty 4 gestoken en dat uit zich in tal van zichtbare grafische verbeteringen. Logischerwijs geldt dit niet alleen voor de singleplayer, maar is ook het multiplayercomponent van Modern Warfare voorzien van een grafische update. Naast onder andere nieuwe lichteffecten, maar ook de toevoeging van verbeterde geluidseffecten, heeft Raven Software echter meer gedaan.

Dit is bijvoorbeeld terug te zien in de spelmodi die de multiplayer van Modern Warfare Remastered bevat. Je kant natuurlijk aan de slag met nog altijd populaire modi als Domination, Search & Destroy en Free-for-all, maar ook het na Call of Duty: Black Ops II verdwenen Headquarters en het met Modern Warfare 3 ter ziele gegane Sabotage. Je kunt in Modern Warfare Remastered echter ook aan de slag met het inmiddels uiterst vertrouwde Kill Confirmed, hoewel deze modus eigenlijk pas in Modern Warfare 3 werd geïntroduceerd in de franchise. Een andere fijne toevoeging zijn de bots. Inmiddels zijn deze niet meer weg te denken in de Call of Duty-reeks, maar computergestuurde spelers in de multiplayer zagen we voor het eerst in Call of Duty: Black Ops.

Roze bril

Het moge duidelijk zijn dat Raven Software zijn best heeft gedaan om van deze remaster een succes te maken. Uiteindelijk staat of valt het spelplezier dat je uit de multiplayer van Modern Warfare Remastered haalt natuurlijk met in hoeverre de eens zo geprezen mechanieken inmiddels gedateerd aanvoelen. Na de uiterst hectische multiplayer van Infinite Warfare is het weer even wennen als je online aan de slag gaat met Modern Warfare Remastered, want de multiplayer is een stuk trager. Rechtstreeks hiermee verbonden is ook de grotere aanwezigheid van snipers dan in recente Call of Duty-delen die in de wat meer open maps hun doelwitten voor het uitkiezen hebben. Het doet echter nauwelijks af aan hoe fijn het is om weer te kunnen spelen op al die heerlijke maps die Call of Duty 4: Modern Warfare rijk is (al ontbreekt momenteel nog een gedeelte).

Naar mate je meer tijd in de multiplayer van Modern Warfare Remastered stopt, vervaagt de roze bril echter. Ongeacht wat je van de meest recente Call of Duty-delen vindt, het is zonder meer duidelijk dat de franchise in de loop der jaren stappen in de goede richting gemaakt heeft. Perks als Martyrdom en Last Stand zijn niet voor niets uit het spel verdwenen en ook de wapenbalans in Call of Duty 4 laat wat te wensen over. Ook het killstreaksysteem voelt inmiddels wat beperkt aan. Niet per se doordat je vast zit aan de radar, artillerie en gevechtshelikopter, maar wel doordat je deze enkel verdient met het het maken van kills en niet, zoals we sinds de introductie van de scorestreak gewend zijn, ook door objectives te veroveren. Ergens is het echter ook weer de charme van Call of Duty: Modern Warfare die behouden is gebleven en die ondanks zijn onvolkomenheden toch wel weer erg lekker wegspeelt.

Conclusie

Raven Software verdient een dikke pluim voor hun werk aan Modern Warfare Remastered. Niet alleen heeft de studio de multiplayer op grafisch vlak geüpgradet naar hedendaagsere standaarden, met de komst van Kill Confirmed en bots heeft men ook wat aangename toevoegingen gedaan aan deze legendarische multiplayer. Hoewel het heerlijk is om terug te keren naar de hoogtijdagen van Call of Duty 4: Modern Warfare en de multiplayer op de geweldige maps nog eens te herbeleven, heeft het onlinecomponent de tand des tijds toch niet helemaal doorstaan.

Dat je op het gebied van perks en wapens wat beperkt bent in je opties, is niet eens zo erg. Perks als Martyrdom en Last Stand, of de toch wat gebrekkig wapenbalans zijn vervelender, evenals het simplistische killstreaksysteem, dat in tegenstelling tot de hedendaagse scorestreaks, het spelen om de objective niet bepaald bevorderen. Meer dan bij de singleplayer lijkt de multiplayer van Modern Warfare Remastered dan ook vooral geschikt te zijn voor de veteranen die het allemaal nog eens willen herbeleven. Als je die nostalgische gevoelens niet hebt bij Call of Duty 4 dan is de kans groot dat het initiele vermaak omslaat in irritatie om de onvermijdelijke onvolkomenheden die het onlinecomponent zonder meer bevat.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Grafisch flink geüpgraded
 • Speelt nog altijd heerlijk weg...

Wat is NOT

 • ...hoewel gedateerd op diverse fronten

8

 1.   
  mmx's avatar

  Nu deze nog in een doosje op een schijfje voor een kleine prijs en ik koop hem 🙂

 2.   
  vistaberg's avatar

  zelfde hier

 3.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Niet interessant zolang ze hem niet afzonderlijk verkopen.

 4.   
  FireBallz's avatar

  Vind zelf de time to kill wat te snel. Kon me niet herinneren dat dat zo snel ging in de old-gen versie. Voor de rest wel weer heerlijk om oldschool te schieten.

 5.   
  arminfcdb's avatar

  Het is een iconisch spel inderdaad en het is inderdaad wennen na aantal jaren met fast movement in multiplayer om dit te spelen maar het is en blijf een gaaf spel

 6.   
  PaNNa's avatar

  NoobAssPlayer schreef, "Niet interessant zolang ze hem niet afzonderlijk verkopen. "

  Dit, ook als ze ‘weeral’ hun eigen zin willen door drijven met supply drops eraan te koppelen om ons nog meer uit te zuigen. Ook de PC versie is voorlopig bagger, slecht geoptimaliseerd , frame drops en stuiteringen. Ik had beter verwacht.