COD: Modern Warfare Remastered wordt afgeslacht op Steam

Een maand geleden onthulde Activision dat Call of Duty: Modern Warfare Remastered, dat tot voorheen enkel verkrijgbaar was in combinatie met Infinite Warfare, een standalone release zou krijgen. Deze is sinds afgelopen donderdag verkrijgbaar op Steam en wordt daar niet bepaald warm ontvangen.

Modern Warfare Remastered heeft op het moment van schrijven 370 reviews die “mostly negative” zijn. Spelers zijn ontevreden over het hoge prijskaartje van 39,99 euro, maar ook over de prestatieproblemen en hackers in de multiplayer wordt veelvuldig geklaagd. De toevoeging van supply drops wordt slecht ontvangen en spelers zijn boos dat ze extra moeten betalen voor mappacks.

De Call of Duty-franchise worstelt al jaren op de pc en het lijkt er niet op dat deze release daar verandering in heeft gebracht: op de releasedag werd Modern Warfare Remastered nooit door meer dan 452 mensen tegelijkertijd gespeeld. De enige COD-game in de Steam top 100 is Black Ops 3, met gemiddeld zo’n 4000 tot 5000 simultane spelers. Kan Call of Duty: WW2 dit najaar het tij doen keren?

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Wel verdient! 😉

 2.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Ergens wel jammer dat CoD het zo slecht doet op pc. Black Ops 3 is met bijna 200 uur mijn 2de meest gespeelde spel op Steam en ik kan me met MW3 en zelfs Infinite Warfare ook nog prima vermaken, maar je merkt toch wel echt dat de playerbase minuscuul is vergeleken met de console versies. De klachten over de supply drops kan ik me ook helemaal in vinden. Vooral de nieuwe wapens die worden toegevoegd en je alleen uit een supply drop kan krijgen (veel succes daarmee trouwens) erger ik me helemaal dood aan. Deze laat ik maar lekker aan me voorbij gaan.

 3.   
  King of Heroes's avatar

  @Dutch

  *Verdiend 😉