Wild

Wild is een verfilming van het tweede boek van auteur Cheryl Strayed: Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail. In dit boek beschrijft Strayed haar 1800 kilometer lange tocht over de Pacific Crest Trail. Deze bizarre tocht legde zij te voet af om haar leven weer op de rit te krijgen nadat zij in de eerste 26 jaar van haar leven de nodige ellende heeft meegemaakt. Is het regisseur Jean-Marc Vallée gelukt deze biografie krachtig uit te werken? En hoeveel zien we in de film terug uit het boek?

Op deze laatste vraag kunnen we snel en makkelijk antwoord geven. Net als in het boek wordt er namelijk regelmatig teruggeblikt op de gebeurtenissen die Strayed in haar jonge jaren heeft meegemaakt. Voornamelijk de ziekte van haar moeder speelt hierin een zeer belangrijke rol en loopt eigenlijk als rode draad door de film. Wanneer Cheryl haar moeder op 22-jarige leeftijd dan ook verliest raakt ze het spoor volledig bijster.

Samen met Cheryl bewandelen we gedurende de film de Pacific Crest Trail. Deze toeristische route loopt van Californië tot aan Brits Colombia in Canada en is in totaal zo’n 4200 kilometer lang. De route wordt, net als door Cheryl, vooral gebruikt door wandelaars en paardrijders. Hoewel Cheryl de route wandelend heeft afgelegd heeft ze ook een sterke connectie met het paardrijden, gezien het feit dat haar moeder hier dol op was.

Ook gedurende haar lange reis, waar ze in totaal zo’n drie maanden over zal doen, gaat ook niet alles zoals gepland. De eerste weken zijn zwaar, hoewel Cheryl zich mentaal en conditioneel goed heeft voorbereid zijn er twee factoren waarop je weinig invloed hebt: de hitte en de pijn. Dankzij de spanning en adrenaline komt Cheryl er pas na tientallen kilometers achter dat haar wandelschoenen te klein zijn. En ja, tegen de hitte kan ze weinig beginnen, zeker als haar watervoorraad slinkt.

Wild is zeker een aanrader gezien de sterke vertolking van Cheryl door de voor een Oscar genomineerde Reese Witherspoon. Ze staat niet alleen wat betreft haar uiterlijk dicht bij Strayed, ook laat zij haar personage gedurende de film een duidelijke ontwikkeling meemaken tot een krachtige vrouw, die vastberaden is zichzelf terug te vinden. Gelukkig ontvangt ze vanaf het thuisfront op bijna iedere tussenstop een pakketje met nieuwe voorraden, welke haar overduidelijk de kracht geven om door te zetten.

Hoewel het verhaal bij voorbaat al staat als een huis heeft regisseur Jean-Marc Vallée het geflikt dit op fantastische wijze naar het witte doek te brengen. Door te filmen op prachtige locaties als Crater Lake National Park, Bend en Ashland in Oregon is de film een genot om naar te kijken. Het ene na het andere shot flitst aan je voorbij, afgewisseld met flashbacks naar de herinneringen van Strayed. Op deze manier zien we haar tegelijk vechten om zichzelf terug te vinden, twijfelen of dit haar wel zal lukken en vechten tegen haar herinneringen, welke haar overal lijken te achtervolgen.

Voor de echte avonturier, evenals de filmliefhebber is Wild zeker een aanrader. Zoals gezegd is het acteerwerk van Witherspoon ijzersterk, maar heeft regisseur Vallée ook duidelijk een belangrijke bijdrage geleverd. Dankzij Witherspoon en de fantastische shots, komen wij al snel uit op een score van vier en een halve ster.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Fantastische shots
  • Reese Witherspoon

Wat is NOT

9

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren