Big Hero 6 (OV)

De makers van onder andere Wreck-It Ralph en het zeer succesvolle Frozen komen dit jaar met een nieuwe “superheldenfilm”, genaamd Big Hero 6. Voor deze film werken Walt Disney Studios en Marvel Studios voor het eerst samen en gezien het succes van beide studios in het verleden, kan het haast niet anders dat ook deze film een gigantisch bedrag gaat opleveren. Houdt je vast voor een schitterend avontuur vol vriendschap, liefde en wraak… heel veel wraak…

Achtergrond
Zoals gezegd hebben Disney en Marvel voor het eerst hun krachten gebundeld voor de productie van deze nieuwe film. Dit is mede te danken aan de achtergrond van het verhaal, welke gebaseerd is op de gelijknamige Marvel Comics stripverhalen van Duncan Rouleau en Steven T. Seagle. Het pas 14-jarige genie Hiro Hamada wordt bestolen van een van zijn uitvindingen. Zo vastberaden als hij is besluit hij een eigen groep superhelden op te richten om zijn uitvinding terug te halen.

Doelgroep
Zoals de meeste van jullie ongetwijfeld weten is de gemiddelde Disney-film vrijwel volledig gericht op kinderen, ondanks hier en daar wat humor voor volwassenen. De gemiddelde Marvel-film is daarentegen dan weer gericht op tieners en volwassenen. Deze mix is ook duidelijk terug te vinden in de film, want na het zien van Big Hero 6 is ons enigszins onduidelijk op welke doelgroep de film nu precies gericht is. Er zit bijvoorbeeld veel meer humor voor kinderen in, maar aan de andere kant lijkt het uitgebreide verhaal van de film zich weer meer te richten op volwassenen.

Stemacteurs
Net als bij andere animatiefilms zien we onder de stemacteurs geen hele grote namen opdoemen, maar is er toch wel wat budget vrijgemaakt om toch nog redelijk bekende acteurs een stem te laten inspreken. In het geval van Big Hero 6 kunnen jullie onder andere Jamie Chung (The Hangover Part III), T.J. Miller (Transformers: Age of Extinction) en James Cromwell (The Artist) herkennen. In de Nederlandse versie zijn Huub Dikstaal en Anne-Marie Jung de bekendste namen.

Marvel-legende
Zoals het in een echte Marvel-film betaamd is er ook in Big Hero 6 ruimte gemaakt voor de enige echte Marvel-legende Stan Lee. Grootbrenger en tevens bedenker van de meeste superheldenverhalen is op korte, geniale en zoals altijd verassende wijze toegevoegd aan dit project. De inmiddels 92-jarige Lee maakt de film letterlijk compleet en daarmee hopen we niet al te veel verklapt te hebben. Blijf zeker even zitten tot na de aftiteling, het zal je een goed gevoel geven.

Conclusie
Zo muzikaal als Frozen is Big Hero 6 niet, maar toch verwachten we dat deze dicht in de buurt gaat komen van de prestaties van het ijzige avontuur. Jong of oud, de film is een lust voor het oog en tevens erg vermakelijk. Hoewel het 3D-effect opvallend weinig toevoegt is het zeker een film die je in de bioscoop gezien moet hebben, gezien de hoeveelheid humor. Wij hebben geregeld plat gelegen in onze bioscoopstoel en belonen Big Hero 6 daarom dan ook met vier welverdiende sterren.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Heel veel humor
  • Erg vermakelijk
  • Voor het hele gezin

Wat is NOT

  • 3D-effect overbodig

8

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren