The Interview

The Interview is mogelijk wel de meest controversiële film van het afgelopen jaar. Met de Sony-hack en de hoeveelheid dreigementen vanuit Noord-Korea zelf heeft de film veel gratis publiciteit gekregen en dat zal de film ook wel goed doen, nu die toch nog wordt uitgebracht in veel landen. Maar was het de hele hype nu wel waard?

Het antwoord is nee. The Interview is uiteindelijk niet heel veel anders dan de meeste komedies die gevoelige thema’s aanpakken. De film haalt het niet bij bijvoorbeeld Team America, die de vader van de huidige Noord-Koreaanse leider te kijk zette. Toch is The Interview, losstaand van alle commotie, een onderhoudende film die weinig verveeld.

James Franco speelt de talkshow presentator Dave Sklylark. In het TV-programma Skylark Tonight, dat hij samen maakt met zijn producer en beste vriend Aaron Rapaport (Seth Rogen), interviewen ze regelmatig beroemdheden. Hun stijl van interviewen wordt alleen door andere journalisten afgekeurd. Ze vertellen de oninteressantste verhalen over bijvoorbeeld een beroemdheid die stiekem kaal is. Wanneer Dave te horen krijgt dat de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un een groot fan is van zijn programma, wil hij heel dolgraag een interview regelen met deze beruchte man. En dit is ook goed nieuws voor Aaron, die al een tijdje wat serieuzere interviews wil doen.

Het begin van de film levert meteen veel grappige scènes op, maar deze hele toon verandert wanneer de twee vrienden door de CIA worden gevraagd om Kim Jong-un uit te schakelen. Vanaf dit moment begint The Interview een beetje te lijken op een Mission Impossible parodie. Dit is misschien iets dat niet bij iedereen in de smaak zal vallen. Gelukkig is er nog genoeg Franco en Rogen humor om te voorkomen dat de film te veel actie gericht wordt. Het begint erop te lijken dat de film in het middenstuk zijn kracht verliest, maar dit blijft gelukkig uit.

Dave is niet erg slim en dat is te merken ook. Franco speelt een personage dat eigenlijk nooit echt is opgegroeid. Aaron is de wat serieuzere man die gewoon graag Kim Jong-un wil uitschakelen en zo snel mogelijk het land weer wil verlaten, maar de chemie die Franco en Rogen hebben is fantastisch. Het is erg te vergelijken met andere films waar de twee beste vrienden in spelen. De twee acteurs kennen elkaar door en door en dit is een groot voordeel, want hun dialogen zijn soms hilarisch.

Wanneer het einde van de film nadert lijkt het wel alsof Quentin Tarentino de regie heeft overgenomen van Evan Goldberg. Er komen over de top actiescènes met veel humor en referenties naar andere films, waaronder The Lord of the Rings.

The Interview is geen hele bijzondere film en zal niet de geschiedenisboeken ingaan als beste komedie aller tijden. Dit komt vooral omdat niet iedereen de humor van James Franco en Seth Rogen zal waarderen, het is echt iets waar je van moet houden. Wanneer de aftiteling in beeld komt zal je je waarschijnlijk afvragen waar het hele gedoe rondom de film nou eigenlijk om ging.

Vanwege de soms erg grappige scènes en de chemie tussen Franco en Rogen krijgt The Interview 3 sterren.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Chemie Franco en Rogen
  • Over de top

Wat is NOT

  • Niet voor iedereen

6

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren