Tom Clancy’s The Division Fast Forward 2015

Ubisoft komt uit een zwaar jaar en dat heeft het voor een deel aan zichzelf te danken. Hoewel de schrijver van dit artikel onder de indruk was van Assassin’s Creed: Unity (Xbox One), is het vooral de hoeveelheid aan gebroken beloftes die de geloofwaardigheid van Ubisoft in 2014 heeft geschaad. Watch Dogs was vernieuwend, maar niet zo mooi als werd aangekondigd, Assassin’s Creed: Rogue voelde erg als aan als Black Flag en ook The Crew heeft zijn problemen gekend. Niet voor niets zoekt de uitgever/ontwikkelaar naar nieuwe successen. Tom Clancy’s The Division is een game waar nog steeds heel veel mensen reikhalzend naar uitkijken. Kan Ubisoft zich met deze titel revancheren?

R-P to the G!

Al langer is er een verschuiving gaande in de games van Ubisoft. Was Assassin’s Creed eerder een adventure-game en Far Cry een shooter, inmiddels kruipen al die titels richting volwaardige RPG’s. Dat heeft een reden: mensen willen dingen vrijspelen en verzamelen. Niet voor niets is Arno uit Unity volledig aan te passen naar jouw speelstijl en moet je sinds Far Cry 3 jagen om met huiden nieuwe gear te maken. The Division lijkt dit principe nog meer te gebruiken, want alles is aan te passen. De futuristische setting van de game helpt daar enorm bij, want drones zijn aan de orde van de dag en als speler krijg je nog veel meer gadgets tot je beschikking, zoals verfbommen om tegenstanders te taggen, EMP-wapens en heel veel verschillende drones, die tegenstanders bijvoorbeeld kunnen verblinden of elektrocuteren.

In The Division heeft een virus toegeslagen die zich heeft verspreid door middel van geld. Niet voor niets voelt het New York uit de game een beetje aan als Fallout, maar dan vele malen mooier. Daarnaast is de game in basis heel anders dan games als Watch Dogs en Assassin’s Creed. De gameplay is langzamer, moeilijker en strategischer, en het zoeken naar plekken om je te verschuilen wordt zeer belangrijk. Dit tactische element is wat mij erg aanspreekt en het maakt de game vooral tof voor ons gamers.

Snowdroppend mooi

Ubisoft heeft het een beetje aan zichzelf te danken dat ik weinig durf te zeggen over de graphics van de game. Deze zijn namelijk schitterend en ook onze Leon, die de game op de E3 heeft gezien, kan dat bevestigen. Bijna alles in de wereld kan kapot, waardoor dekking niet een vast gegeven is. Schuil achter een bushokje en deze kan binnen mum van tijd doorzeefd worden door kogels. De demo’s die tot nu toe getoond zijn, zijn dus erg indrukwekkend, al geeft dit natuurlijk geen garanties voor de uiteindelijke game. De game ziet er uiteraard verbluffender uit op pc, op de consoles is die grafische pracht en praal nog niet in die vorm getoond.

Voorlopige conclusie

Persoonlijk kijk ik reikhalzend uit naar The Division. Eindelijk kunnen we met een echte RPG aan de slag, die daarnaast ook nog eens een vette shooter lijkt te gaan worden. Ik ben wel benieuwd in hoeverre de game tof is in je eentje, aangezien de focus vooral ligt op het coöperatieve aspect van de game. Ik hoop met heel mijn hart dat de game ons grafisch gaat wegblazen, want in dat geval heeft Ubisoft wederom een geweldige nieuwe franchise in handen. De game moet ergens in 2015 verschijnen op de nieuwe generatie consoles en pc.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over The Division te weten te komen, bekijk de screenshots, check de video’s en lees al het nieuws.

  1.   
    Bram_M99's avatar

    The Division komt zeker weten in mijn collectie en ik hoop echt heel erg dat die niet gaat tegenvallen of een downgrade krijgt…

  2.   
    nick1295's avatar

    ”Bram_M99″ schreef, "The Division komt zeker weten in mijn collectie en ik hoop echt heel erg dat die niet gaat tegenvallen of een downgrade krijgt… "

    Hopelijk niet nee, want The division wil ik zeker gaan spelen. Maar ik denk dat ze er zeker voor gaan zorgen dat deze game het goed gaat doen , want na de launch van Unity zijn ze niet meer zo positief in het nieuws geweest.

  3.   
    basszz91's avatar

    al enig idee wanneer hij verwacht word

  4.   
    Basman01's avatar

    zoveel zin in deze game ,hoop echt dat ze de kwaliteit die belooft is waar maken.

  5.   
    Kamelot2's avatar

    Ik heb mijn twijfels. Ik heb geen grote verwachtingen van het bedrijf. Ze mogen zichzelf eerst maar eens bewijzen.

  6.   
    MRvink's avatar

    Nou Ubisoft laat maar zien of je het dit jaar weer goed kan maken!

  7.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ben nog niet zo gehyped voor deze game.

  8.   
    Thijs.'s avatar

    voor mij is deze game het hoogte punt van 2015 ik kan echt niet wachten. Tevens heb ik ook nog geen idee wat ik moet verwachten. hopelijk snel meer info

  9.   
    PSPfreaky's avatar

    Voor mij is het nog een vraagteken. Het ziet er allemaal vet uit, maar Ubisoft kennende (voor mij) gaat het na een tijdje vervelen of werkt de game niet lekker.

  10.   
    SemSmit's avatar

    HYPE HYPE HYPE
    wordt beste game 2015
    … denk ik

  11.   
    Nuffsaid's avatar

    Hebben, hebben, hebben! :-$

  12.   
    Flippow's avatar

    Hij ziet er stoer uit!