The Penguins of Madagascar

Toen de eerste Madagascar-film van DreamWorks in 2005 uitkwam, vielen de vier pinguïns direct op door hun aparte visie op gebeurtenissen en hun sterke persoonlijkheden. De Madagascar-serie (die inmiddels bestaat uit drie films) was sowieso al erg succesvol. Er is al een televisieserie op de broertjes gebaseerd, maar dat verhaal staat los van wat er zich in de films afspeelt.

De film is geregisseerd door Eric Darnell en Simon J. Smith. Eric Darnell is de man die verantwoordelijk was voor de drie Madagascar films. Daarnaast regisseerde hij in 1998 de eerste computer geanimeerde DreamWorks film Antz. Simon J. Smith heeft in 2007 Bee Movie geregisseerd, maar ook de Universal Studios attractie Shrek 4-D.

Het verhaal in deze film begint met de oorsprong (op de zuidpool) van het spionageteam wat bestaat uit Skipper, Kowalski, Rico en Private en speelt zich daarna af na de gebeurtenissen uit de Madagascar films. De broertjes moeten noodgedwongen gaan samenwerken met de undercover organisatie, The North Wind. Deze organisatie wordt geleidt door Agent Classified, een stijlvolle en perfecte Husky. Samen moeten ze het kwaadaardige plan van de octopus, Dr. Octavius Brine, die zich vermomt als een vooraanstaand professor in de mensenwereld, proberen tegen te houden. Dr. Ocavius, die eigenlijk Dave heet, lijkt het namelijk voorzien te hebben op alle pinguïns op de wereld, inclusief de broertjes.

Het verhaal is niet ingewikkeld en niet heel diepgaand, maar dat was ook niet te verwachten. Het is een echte familiefilm met genoeg actie en grapjes voor de kinderen, maar ook genoeg volwassenhumor. De film is licht, toegankelijk, grappig en vermakelijk, maar daar blijft het dan ook bij. Het haalt niet het niveau van bijvoorbeeld films als Shrek en How to Train Your Dragon 2. Vervelend is dat je de meeste grappige stukjes al in de trailer kon zien. Het is opvallend dat, dat helaas steeds vaker gebeurd.

Visueel is de film prachtig. De animatie is mooi, misschien soms wat te gepolijst en strak, maar gezien de wat kinderlijke figuren is dat vrij logisch. Je verwacht in een film als deze natuurlijk geen realistisch uitziende pinguïns en octopussen. Het gebruik van 3D oogt in deze film heel natuurlijk en is in veel scenes zeker een mooie toevoeging.

De stemmencast lijkt zorgvuldig te zijn gekozen, want alle personages hebben een eigen en vooral goed passend geluid. Met kop en schouders steekt de stem van Agent Classified daarboven uit. De husky wordt ingesproken door Benedict Cumberbatch, die zijn stem al eerder leende aan de draak Smaug in de Hobbit films. Cumberbatch zijn stem geeft een extra lading aan de uitspraken van de geheim agent, wat toch best een bijzondere prestatie is. Ook John Malkovich als Dave, ofwel Dr. Octavius is een uitstekende keuze geweest. De vier hoofdpersonen worden uiteraard door dezelfde stemacteurs ingesproken als bij de Madagascar films. Tom McGrath is Skipper, Chris Miller is Kowalski, Conrad Vernon is Rico en Christopher Knights is de heerlijke Engelse stem van de jongen Private.

Deze vrolijke, vermakelijke en prachtig uitziende 3D film krijgt van mij 3 sterren.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • De (3D) animatie
  • De stemacteurs

Wat is NOT

  • Oppervlakkig verhaal

6

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren