Is BioWare bezig met Knights of the Old Republic 3?

Laat het me weten! Laat me weten of jullie net zo neurotisch zijn als ik als het gaat om mijn favoriete series. Een klein geheimpje; als ik ergens fan van ben, dan dompel ik mij er helemaal in onder! Ik lees de boeken, ik bekijk de films, ik speel de games en consumeer werkelijk alles waar ik mijn gretige knuistjes om kan krijgen. Star Wars, Dragon Age, Halo, Mass Effect, Assassin’s Creed, het zijn series waar ik helemaal gek van ben. Het fijne is dat ik mooi kan afwisselen tussen mijn verschillende liefdes. Komt er een nieuwe Dragon Age-game uit, dan kan ik weer lekker aan de slag met de boeken, de games en alles eromheen. Alleen heel soms, af en toe, dan botsen mijn liefhebberijen op een vreselijke manier. Ze komen samen en ik fantaseer over een combinatie van de twee. Toen ik vorige week alweer veertig uur ronddwaalde in de wereld van Dragon Age: Inquisition, verscheen de trailer van Star Wars: The Force Awakens. En sindsdien kan ik Dragon Age niet meer spelen zonder weg te dromen over een nieuwe Star Wars-game van BioWare.

Oud en nieuw

Allereerst haal ik even de olifant uit de kamer. Ook ik ben het niet eens met alle beslissingen van Disney. Het uit de app-store halen van Tiny Death Star was harteloos, het niet compleet afmaken van The Clone Wars animatieserie is oneerlijk voor de fans en het opheffen van Lucasarts gamestudios vind ik ook moeilijk te verkroppen. Toch kan Disney één ding heel goed en dat is het maken van films. Zeg wat je wilt, maar de films rond de Avengers zijn niet alleen diepgaand, spannend en spectaculair, ze zijn ook nog eens enorm trouw aan de comics en dus respectvol richting de fans. De teaser trailer van Star Wars: The Force Awakens laat ook dat respect voor de fans perfect zien. Want hoewel er natuurlijk special effects te zien zijn, voelt de nieuwe trailer écht als een ouderwetse Star Wars-film. Niet te gelikt, lekker duister en ver van Mickey Mouse en zijn vriendjes. Tel daarbij op dat J.J. Abrams een veel betere regisseur is dan George Lucas en mijn hartje klopt een paar keer vaker per minuut sinds het zien van die ene trailer.

Terug naar Dragon Age: Inquisition, want daar beleef ik dagelijks mijn avonturen. Er zijn al veel vergelijkingen gemaakt. De game doet denken aan Dragon Age: Origins, de game doet ook zeker denken aan Mass Effect 3, maar sinds het zien van die trailer doet die game eigenlijk alleen maar denken aan Knights of the Old Republic. Dat begon als een gekke fantasie, maar in de basis lijkt die game écht het meest op de beste BioWare-game ooit gemaakt!

Onmeetbare hoop

Zal BioWare dat ook zien? EA heeft afspraken met Disney over het maken van Star Wars: Battlefront en ook The Old Republic, de ietwat teleurstellende MMO van BioWare, wordt nog steeds ondersteund (er komt zelfs een nieuwe uitbreiding volgende week). Zal het mogelijk zijn dat BioWare bezig is met Star Wars: Knights of the Old Rebublic 3?

De hoop groeit bij mij met de dag. De combat uit Inquisition is gemakkelijk te bedenken met lichtzwaarden. De beboste gebieden uit de game doen denken aan Yavin 4 en soms hoop je gewoon dat er een Ewok uit de bosjes stormt. De woestijngebieden kunnen zo gebruikt worden voor Tatooine en daarnaast is het super-interessant om je party-members voor te stellen met laserzwaarden en pistolen. In plaats van je Inquisition kun je je gemakkelijk voorstellen hoe het is om je eigen Jedi Order te runnen, om misschien bouw je wel een nieuw Sith Rijk op!

Bedankt Disney! Dankzij jullie kan ik Dragon Age: Inquisition niet meer spelen zonder te fantaseren over een Knights of the Old Republic 3 in exact dezelfde stijl. Iets wat de game eigenlijk niet verdient, want Dragon Age staat op zichzelf, het is goed genoeg en je vermaakt je tientallen uren zonder te denken aan The Force. Maar ja, de Midichlorians kruipen waar het niet gaan kan soms en heel misschien, als we met ons allen hopen, kondigt EA binnenkort Knights of the Old Republic 3 aan. May the Force be with you…

 1.   
  Metalhead95's avatar

  Als Kotor 3 aangekondigd word dan ga ik waarschijnlijk heel hard janken en schreeuwen en rollen over de grond terwijl ik me Fx Darth maul Lightsaber vast hou haha.
  Maar ik hoop echt dat BW ermee bezig is dat zou wel heeeel awesome zijn 😀
  En natuurlijk een crossguard lightsaber erin proppen want die sabers zijn erg awesome..Dus ben ook heel blij met The force awakens trailer en dat jj abrams dingen uit de EU pakt 🙂

 2.   
  Lazar93's avatar

  Deze week weer KotoR opgestart en weer begonnen met Swtor, ik kon gewoon niet anders na de trailer, maar man man man wat ben ik toe aan een nieuwe Story driven game als Kotor.
  Alsjeblieft Bioware make it happen

   Statement: HK-47 is ready to serve, master.

 3.   
  Neolite's avatar

  Het is te hopen, al is het alleen maar omdat ik enorm fan ben van Bioware en de games die men heeft uitgebracht. Kotor heb ik uiteraard tot in de puntjes uitgespeeld en om hem binnenkort weer eens op te pakken ligt zeker in de planning. 🙂