WildStar The Defile Update

Nadat er eerder al twee grote updates voor Wildstar verschenen, waarbij de eerste gericht was op Player vs. Environment-content en de tweede op Player vs. Player, is het nu bijna tijd voor een derde grote update: The Defile. In deze update wordt het nieuwe gebied ‘The Defile’ aan de MMO toegevoegd en dit betekent dat er voor liefhebbers van Player vs. Environment-content weer heel wat leuks te doen zal zijn. De toegang tot The Defile wordt verschaft doordat de wortels van de Tree of Hope, een bekende uit de Blighthaven-toevoeging, de muur van Exonite slopen die The Defile had afgezonderd.

Ruwweg biedt The Defile nieuwe quests in drie categorieën: om in je eentje te spelen, met groepen van vijf man en een groots public event waarin je met z’n twintigen aan de slag gaat. Allereerst is er dus de soloplayer-content, dat zich afspeelt bij The Sonic Plaza. Zowel de Exile als de Dominion willen weten wat Eldan-onderzoekers hier onderzochten en dus moet je jouw factie assisteren in deze zoektocht. Dit brengt een aantal path-missies met zich mee, waarin je onder andere al platformend de Eldan Resonance Tower zal beklimmen.

Koral the Defiler

Daarnaast is er het gebied The Black Focus, waar de vijf speler-quests zich afspelen. De corrupte wetenschapper Koral the Defiler heeft een Eldan machine ontdekt, ‘the focus’, waarmee hij middels buitenaardse technologie dood en verderf poogt te zaaien. Aan jou is het om de machine, die gebruikt maakt van de primal elementen water, vuur, lucht, aarde, licht en logic, te deactiveren en Koral the Defiler te verslaan. Dit gaat niet gemakkelijk want Koral maakt gebruik van deze diverse primal energies en gedurende het gevecht zal hij diverse malen wisselen van element, waar je constant op in zult moeten spelen.

Tot slot is er dus het public event dat je met twintig man kunt spelen: The Siege of the Lightfire, dat zich afspeelt in het Final Light-gebied. Dit evenement bestaat uit vijf uiteenlopende missies, waarin je allereerst in dropships een bombardement zal moeten uitvoeren. Samenwerking is hierbij van het grootste belang, want de tegenstand is groot. Vervolgens zal je als groep onder meer bevriende NPC’s moeten escorteren, vijf ‘mini-bosses’, genaamd Archfiends, verslaan en zal je uiteindelijk ook tegenover een eindbaas komen te staan. In de conclusie van The Siege of Lightfire zal je het namelijk opnemen tegen de Dread Watcher.

Player vs. Player

Mocht je vooral fan zijn van Player vs. Player-aanvaringen dan word je in de The Defile-update toch ook niet geheel vergeten. Natuurlijk is de hierboven beschreven content de hoofdmoot van deze derde Wildstar-update, maar PvP-spelers zullen ongetwijfeld blij zijn om te horen dat The Defile een nieuwe PvP-arena brengt. Deze arena bestaat uit een tweetal ‘levels’ waar je kunt vechten, zodat de strijd zich naar een ander gebied kan verplaatsen. Je zult in deze arena 2v2, 3v3 and 5v5 kunnen spelen.

Halloween!

Naast de The Defile-update staan er in de toekomst natuurlijk ook nog vele reguliere PvP en PvE-toevoegingen gepland, maar ook heeft ontwikkelaar Carbine Studios zijn eerste holiday event in de planning staan. Speciaal voor Halloween zal er namelijk een aantal weken een evenement geïntroduceerd worden. Hier worden uiteraard nieuwe quests en events toegevoegd en ook worden de hoofdsteden in Halloween-stijl versierd. Interessant is daarnaast dat er sprake is van progressie voor de gehele realm als je missies voltooid. Het voltooien van de holiday missions zorgt er namelijk voor dat langzaam maar zeker gigantische beelden in jouw hoofdstad gebouwd worden.

Voorlopige conclusie

Het moge duidelijk zijn dat Carbine Studios grootse plannen heeft met betrekking tot de nieuwe content die men aan Wildstar toe zal voegen. In The Defile-update wordt vooral Player vs. Environment-content toegevoegd, waarin je zowel in je eentje als met z’n vijven of zelfs twintigen aan de slag kan in diverse quests. PvP-spelers worden niet helemaal vergeten met een nieuwe, unieke arena die zijn opwachting zal maken. Naast The Defile is er nog meer goed vooruitzicht voor Wildstar-spelers, want er zal een heus Halloween-event zijn opwachting maken. Ben je geïnteresseerd geraakt in The Defile-update? Dan is er goed nieuws, want de content is al te spelen in de Player Test Realm!

 1.   
  Thijs.'s avatar

  heeft deze game nu eigenlijk een player base, ik heb ooit de beta opgestard en nog nooit zo snel een spel weer afgesloten 🙄

 2.   
  Nuffsaid's avatar

  Thijs. schreef, "heeft deze game nu eigenlijk een player base, ik heb ooit de beta opgestard en nog nooit zo snel een spel weer afgesloten 🙄 "

  Ik ben begonnen met spelen gedurende beta, ben niet een erg actieve speler momenteel maar eigenlijk elke keer dat ik inlog (ongeacht de tijd) zijn alle gebieden goed bevolkt.
  Denk overigens wel dat het per server wel wil verschillen.

  Ik vind het een erg goede game, veel vernieuwende dingen, veel oude bekende dingen uit andere MMO’s.

 3.   
  Regge's avatar

  Ja hoor, deze game heeft een aardige player base, Op het moment niet echt meer aan het spelen door buiten games dingen vooral. Maar wil wel weer gaan spelen.

  Ps. Is het de bedoeling dat dat filmpje in dit artical van 2 patches terug isXD? Dat is de update van eind julie ‘Strain ultra drop’…