The Other Woman

In The Other Woman komen drie vrouwen, gespeeld door Cameron Diaz, Leslie Mann en Kate Upton, erachter dat ze zijn bedrogen door dezelfde man. De film gaat over hun bizarre vriendschap en natuurlijk over wraak, maar is The Other Woman een geslaagde comedy? Lees het in deze recensie.

Een bizarre vriendschap

The Other Woman draait om de vriendschap tussen drie vrouwen. Eigenlijk twee want de derde voegt niet al te veel toe. Carly Whitten (Cameron Diaz) is een advocate met strakke regels als het om daten gaat. Dit verandert wanneer ze Mark King ontmoet (Nikolaj Coster-Waldau, bekend van Game of Thrones). Bij toeval komt Carly er achter dat haar nieuwe vriend al getrouwd is met Kate (Leslie Mann). Carly is gechoqueerd en wil niks meer met het koppel te maken hebben, maar ze komt er niet zo snel vanaf. Kate komt namelijk tot de bizarre conclusie dat de enige persoon waar zij steun bij kan zoeken diezelfde Carly is. De twee botsen erg met elkaar, maar groeien uiteindelijk steeds meer naar elkaar toe terwijl ze een plan bedenken om Mark terug te pakken. Later wordt zelfs nog een derde minnares, Amber (Kate Upton) bij het plan betrokken. De drie maken Mark’s leven tot een hel en worden ondertussen zelf goede vriendinnen.

Stereotiepen

The Other Woman heeft in de hoofdrol drie bekende dames waarvan er twee al erg lang in het comedy genre actief zijn. Er is hierbij sprake van een duidelijke rolverdeling. Cameron Diaz speelt de zakelijke advocate en een soort babysitter van Leslie Mann, een hysterische vrouw die totaal de weg kwijt is. Verder is er nog Kate Upton die de rol van het knappe jonge blondje vervult (inclusief in slow motion rennen over het strand) en Nikolaj Coster-Waldau die in de film wordt neergezet als de ultieme klootzak. Het acteerwerk is prima, maar er wordt niet afgeweken van alle cliché typetjes. Dit gaat al helemaal op voor de kleinere rollen. Zo voegt Nicki Minaj als secretaresse van Diaz niks meer toe aan de film dan haar bekende naam en Taylor Kinney is als broer van Kate duidelijk alleen gecast vanwege zijn looks.

Met vallen en opstaan

Het verhaal van The Other Woman is aan de ongeloofwaardige kant, vooral in de manier waarop de drie vrouwen wraak willen nemen op de vreemdgaande Mark. Bij de personages zijn veel clichés terug te zien. Dit hoeft niet altijd veel uit te maken, want een comedy draait uiteindelijk om de humor. In The Other Woman wordt vooral gebruik gemaakt van slapstick waarbij onder andere Carly door Kate uit het raam wordt gegooid. Kate (Leslie Mann) verzorgt vooral de komische factor in de comedy. Wat humor betreft moet de film het vooral hebben van haar hysterie en helaas wordt dit al snel te veel van hetzelfde.

Conclusie

The Other Woman viert de vriendschap tussen vrouwen en dat is leuk om te zien. Helaas is het verhaal te ongeloofwaardig en dat is deels te wijten aan de stereotiepe personages en het voorspelbare einde. Qua humor kun je vooral erg veel slapstick verwachten en grappen die niet altijd even goed uitpakken. Met een groep vriendinnen zou je best plezier kunnen hebben bij deze film, maar verwacht er niet al te veel van.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Leve de vriendschap!
  • Zoete wraak

Wat is NOT

  • Ongeloofwaardig
  • Mislukte grappen
  • Overal clichés

5

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren