Ride Along

Kevin Hart heeft de smaak aardig te pakken. Vorig jaar was de acteur te zien in This is the End en heeft later dit jaar ook nog een rol in Grudge Match. Zijn verschijning in Ride Along is echter zijn grootste rol van de drie, hij deelt namelijk de hoofdrol met Ice Cube. Hem hebben we voor het laatst gezien in de comedy 21 Jump Street. Hebben de twee goud in handen met deze nieuwe buddycopfilm? Je leest het in onze recensie.

We kennen natuurlijk allemaal de hilarische avonturen van Eddie Murphy in Beverly Hills Cop maar nu zijn er Kevin Hart en Ice Cube. Deze twee tegenpolen spelen in Ride Along twee zwagers in wording want Ben (Kevin Hart) wil na een relatie van twee jaar maar al te graag met de zus van James (Ice Cube) trouwen. De twee kunnen het echter totaal niet met elkaar vinden en Ben bedenkt een plan om James ervan te overtuigen dat hij de juiste man voor zijn zus Angela (Tika Sumpter) is.

Ben is nog altijd de onhandige bewaker op een middelbare school en besluit zich aan te melden voor de politieacademie. Voor alle duidelijkheid, James zit al een aantal jaar bij het korps en ziet het totaal niet zitten dat zijn aankomende zwager politieman gaat worden. James is ervan overtuigd dat Ben het werk niet aan zou kunnen en nodigt hem uit een dagje mee te lopen met hem. En dan weten we dat we er even goed voor moeten gaan zitten. Gaat Ben zijn aankomende zwager kunnen overtuigen?

Ride Along brengt een enorme lading humor met zich mee dankzij het contrast tussen de twee hoofdrolspelers. Stop daar nog een lading vrouwelijke emotie tussen in de vorm van een zorgzame vriendin en het plaatje is compleet. Wat ons betreft wel een redelijk bekend verhaal en niet echt verrassend. Een behoorlijke tegenvaller dus als je een ander soort film verwacht. Heb je echter zin om je 100 minuten stuk te lachen bij de grappen van Kevin Hart dan zit je goed.

Begrijp ons dan ook niet verkeerd, Ride Along is een hartstikke leuke film om naartoe te gaan en zal je zeker vermaken. Je moet alleen geen film verwachten die je doet verbazen van alle plot-wendingen die erin zitten. De cast en de humor zijn de sterke punten van deze politie-comedy, maar het niveau van Beverly Hills Cop zal het niet halen. Ride Along belonen we daarom met 2,5 van de 5 sterren.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Veel humor
  • Klunzige Kevin Hart
  • Bazige Ice Cube

Wat is NOT

  • Standaard verhaal
  • Weinig verassingen
  • Voorspelbaar

5

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren