Beste Leon, welke inhaalgames ga je spelen deze Kerst?

Wekelijks schrijven Leon en Peter elkaar over de dagelijkse dingen in het leven, maar vooral ook over games. Vorige week was het de beurt aan Leon, die zijn frustraties uitte over de online problemen op de nieuwe consoles. Deze week schrijft Leon een brief terug.

Reactie op: Beste Peter, problematische launches en meer online prustwerk Beste Leon,

Je hebt gelijk man! Het is prutswerk met de nieuwe consoles. Updates duren lang en online games zijn onstabiel. “Ja”, zeggen vrienden van mij dan, “dat heb je met een launch van een nieuwe console”. Ja leuk allemaal! Maar dan hoeven we ons er toch niet bij neer te leggen? Of nou ja, het zal wel moeten. Alleen een klein gelukje voor mij, met mijn The Old Republic-verslaving ben ik nog even aan de PC gekluisterd.

Valt het jou ook niet op dat games steeds langer worden? Het is de uitvinding van de open wereld-game die daarvoor heeft gezorgd. Was het jarenlang zo dat games alleen maar korter werden, tegenwoordig ben je weer best lang bezig met het uitspelen van een spel. Assassin’s Creed IV: Black Flag, Batman: Arkham Origins, GTA V, allen zijn het open wereld-games en ze zijn langer dan de 6 tot 8 uur die we ook aan gewend zijn tegenwoordig. Toch speel ik ze sneller uit dan ooit tevoren, maar dat heeft misschien te maken met mijn manier van spelen.

Het is gek, maar aan het begin van 2013 keek ik enorm uit naar bovenstaande drie titels. Nu, terugblikkend op datzelfde jaar, valt het mij op hoe snel ik ze heb uitgespeeld. Bij het reviewen van GTA V ben ik twee weken bezig geweest. Hetzelfde geldt voor ACIV. Batman: Arkham Origins kostte me een weekend. Buiten mijn voornemen om in 2014 minder te reviewen, heb ik een probleem met games. Ik consumeer te gulzig. Ik kan echt een weekend lang nonstop gamen. Als ik jou dat vertel vind je het vreemd, maar dat is ook de manier waarop ik series kijk. The Walking Dead S2 en Homeland S2 heb ik onlangs in twee weekenden weggekeken! Heerlijk! Maar eigenlijk zo zonde!

Vanaf volgende week start onze Fast Forward-reeks weer, waarin we vooruitblikken op de tientallen toppers van het komende jaar en ik vrees nu alweer dat de voorpret tijdrovender gaat zijn dan het spelen van de games zelf. Alhoewel, zojuist heb ik de Fast Forward van Dragon Age: Inquisistion geschreven en dat gaat toch wel en tijdrovende game worden zeg! Net als het eerste deel overigens. Mocht Fallout 4 ook in 2014 verschijnen, dan heb ik mijn twee toppertjes alweer te pakken hoor! En ook The Division lijkt een enorme game te worden. En Destiny. En The Witcher 3: Wild Hunt. En InFamous: Second Son. Nee laat maar, qua gameplaytijd gaat het wel goedkomen in 2014.

Dan ga ik me wel direct zorgen maken over jou natuurlijk! Want jij kunt niet zo lang achter elkaar spelen als ik. Hoe ga jij het komende jaar tegemoet? En heb je ook games die je gaat inhalen tijdens de kerstvakantie? Op mijn lijstje staan The Last of Us en The Old Republic (die ik eindelijk ga uitspelen!) Heb je ook inhaalgames?

Overigens ben ik ook benieuwd naar de inhaalgames van onze lezers natuurlijk 😉

Tot volgende week!

Peter

 1.   
  noah81's avatar

  Ik ga fable weer eens oppakken 🙂

 2.   
  Mango0's avatar

  GTA IV & Raymann Legends zijn games die ik nog te spelen heb.

  Beyond two souls moet ik nog uitspelen, In de kerstvakantie hoop ik ook Puppeteer met mijn broer te spelen, en miss spelen we hem dan wel uit. en GTA V Als online mode nog steeds even uitproberen..

  (yep ik ben erg druk met andere dingen :P)

 3.   
  matdriks's avatar

  diablo 3 denk ik

 4.   
  Game_dude's avatar

  24 december komt Borderlands 2 op PSN 8)

 5.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Ik twijfel over Beyond two souls. Is die spel de moeite waard…?

 6.   
  blackname's avatar

  Mijn inhaallijstje, de hele AC serie ( ga ik na al die jaren toch aan beginnen ) en the last of us.

 7.   
  blackname's avatar

  Mijn inhaallijstje, de hele AC serie ( ga ik na al die jaren toch aan beginnen ) en the last of us.

 8.   
  Basman01's avatar

  “Vorige week was het de beurt aan Leon, die zijn frustraties uitte over de online problemen op de nieuwe consoles. Deze week schrijft Leon een brief terug.”

  Is het niet peter die terug schrijft??? 🙂

 9.   
  Basman01's avatar

  ohja , Mijn inhaallijstje, bestaat uit Assasins creed 4 : black flag

 10.   
  ShadyXL's avatar

  Zo uit mijn hoofd? Beyond: Two Souls, The Last of Us en Killzone: Shadow Fall.

 11.   
  Noice!'s avatar

  “Binge gamen” is het beste wat er is naar mijn mening! Niks wegleggen die game, gewoon een weekend doorpakken zodat je er zelfs over droomt ’s nachts. Helaas kan ik niet meer zo gamen en heb ik nu sessies van 2 maal daags een kwartier ofzo, maar dat is eigenlijk niets waard vergeleken met de oude dagen. Ik kon me dagen opsluiten in m’n huis als een game me te pakken had, dan wilde ik niets anders meer. Ik ging niet meer uit met vrienden, want die kenden de game niet en alleen daarover wilde ik dan praten, maar als ik dan klaar was dan was het ook weer een tijdje voorbij met het obsessieve gamen. Ik mis het wel hoor!
  Nog een klein ding: ik voel me de laatste tijd steeds meer een vreemde eens in de bijt vwb Infamous SS… Ik kijk er eerlijk gezegd helemaal niet naar uit. De eerste 2 delen konden me ook niet echt boeien en waar iedereen “ooh” en “aah” riep na de laatste gameplayfootage, dacht ik echt: was dit het nou??

 12.   
  Bones's avatar

  Als ik tijd heb, zal het Dust 514 zijn en Mass effect 3 ben ik mee bezig

 13.   
  Andrevantoever's avatar

  Waarschijnlijk ga ik gewoon verder met Assasins Creed 4 en Battlefield 4 op de Playstation 4.. en uiteraard ga ik ook gewoon kerst ”Vieren” 😉

 14.   
  toqeer's avatar

  niet veel meer want ps3 is vol denk pupeteer beyond two souls ook zelda nog ga wel nog andere harde schijf halen ps4 wacht ik wel ff mee,

 15.   
  awadje's avatar

  PS3:
  Nino Kuni,
  Arkham Origins,
  Last of Us,
  GTA V(multiplayer),
  Borderlands 2 nu die eindelijk op psplus komt:),
  God of War: Ascension(als het lukt)
  Vita:
  Killzone Mercanary,
  Persona 4 Golden,
  Denk dat ik hier wel 2 weekjes zoet mee ben 😀

 16.   
  Mango0's avatar

  Sub-Zeuro schreef, "Ik twijfel over Beyond two souls. Is die spel de moeite waard…? "

  Ik vind hem zeer de moeite waard. Onwijs mooi spel, mooi in elkaar gezet. Wel een beetje chaotisch verloop van het verhaal. Ze gaat van groot naar klein naar tiener, etc. Het is niet echt te vergelijken met heavy rain vind ik zelf, aangezien het een heel ander verhaal is met heel andere talenten. De besturing is vaak heel prettig, maar soms vind ik het irritant. Enige nadeel is dat als jij een fout maakt, het in de meeste gevallen, geen gevolgen kent.