De Villains van Batman: Arkham Origins

Vanaf 25 oktober kunnen we allemaal aan de slag met Batman: Arkham Origins en in deze nieuwe Arkham-game gaan we het tweede jaar van s ‘werelds beste detective meemaken. Dat betekent dat hij voor het eerst kennis maakt met heel veel villains. Wij hebben voor jullie een lijst gemaakt met de meest badass tegenstanders die je tegenover je krijgt in Arkham Origins. We beginnen natuurlijk met de grootste tegenstander van Batman in deze game.

De baas

Black Maskight

Hij is de grote onderbaas van Gotham City. Black Mask is het zat dat Batman al twee jaar de straten veilig maakt in Gotham en hij looft vijftig miljoen dollar uit aan diegene die Batman een kopje kleiner maakt. Dit heeft natuurlijk te maken met zijn haat voor Batman, omdat hij ervoor gezorgd heeft dat zijn zwarte masker aan zijn huid is vastgebrand. Hij zal nooit meer hetzelfde zijn en dat geldt ook voor Gotham City. Zijn beloning van vijtig miljoen zorgt er namelijk voor dat Gotham voor altijd overspoeld zal zijn met gekken.

De acht assassins

Deadshot

Oorspronkelijk zat Floyd Lawton in het leger, waar hij perfecte scores kreeg voor het schieten met verschillende wapens. Sterker nog, om het leuker voor zichzelf te maken maakte hij vaak gebruik van ricochetschoten. Hij is één van de acht meester-assassins die Batman wil afmaken en hij zal in de game ruzie krijgen met Deathstroke.

Deathstroke

Deathstroke is nieuw binnen de Arkham-franchise en is een meestersluipmoordenaar, die het belangrijk vind om zijn gelijke te vinden in gevechten. Ook hij is één van de acht assassins die jagen op Batman. In de eerste trailer van de game zien we hem vechten met Batman in de havens, maar net voordat Batman gegrepen wordt, schiet Deadshot een container boven Batman en Deathstroke kapot, waardoor Batman kan ontsnappen. Deathstroke is hier natuurlijk niet blij mee. (zie onderstaande trailer)

Deathstroke is vooral goed in één-op-één-gevechten met zijn zwaard. Counteren en combo’s zijn dus belangrijk bij het vechten tegen hem.

eftBane

Weinig is bekend over Bane ten tijden van Arkham Origins, maar het is wel duidelijk dat hij samenwerkt met The Joker. Ook is hij veel minder groot dan hij is ten tijden van Asylum en City. Waarschijnlijk zijn de experimenten met het TITAN-goedje nog niet zo ver gevorderd.

Firefly

Firefly is een vliegende pyromaan en de rechterhand van Black Mask. Ook hij wil Batman omleggen en vijftig miljoen dollar wil verdienen.

Copperhead

Copperhead is niet volledig mens, maar een slangenvrouw met giftig speeksel en een hele lange tong. Ze is goed in gevechten en dat heeft mede te maken met haar slangachtige lichaam. In de game gaat ze proberen om Batman te vergiftigen.

Electrocutioner

Lester Buchinsky is gek van elektriciteit en heeft twee handschoenen die hem van stoom voorziet. Dit maakt hem een geduchte tegenstander van Batman, maar Batman zal hem ook gebruiken voor een hele belangrijke gadget.

Lady Shiva

Weinig is nog bekend over Lady Shiva in Arkham Origins, maar het is in de lore wel bekend dat ze één van de beste tegenstanders is van Batman en dat ze later Timmy Drake (Robin 2) zal trainen.

Nummer 8 onbekend
enter

Overige tegenstanders

The Joker

Batman gaat voor het eerst kennis maken met The Joker in Arkham Origins. We krijgen dus een veel jongere variant te zien. Er is nog weinig bekend over zijn rol in Arkham Origins, maar we weten wel dat hij zal samenwerken met Bane.ight

The Penguin

Hoewel Penguin nog steeds twee ogen heeft in de tijd van Arkham Origins, is hij niet heel veel aantrekkelijker dan in Asylum en City. Hij heeft een eigen boot in Arkham Origins, genaamd de Final Offer, waarvandaan hij zijn organisatie leidt. Zijn doel in Gotham is om de grootste wapenhandelaar te worden en daarom heeft hij maffiabaas Alberto Falcone gevangen genomen op zijn schip.

Mad Hatter

Jervis Tetch a.k.a. Mad Hatter is gefascineerd door Alice in Wonderland en is een belangrijk persoon voor submissies in Batman: Arkham Origins. Zijn levels zijn geïnspireerd op de Scare Crow-levens uit Arkham Asylum, maar dan volledig in thema van Alice in Wonderland. Veel platformfun dus.

Anarky

Anarky is onlangs pas aangekondigd voor Arkham Origins en hij is bezeten door complottheorieën tegen de overheid en natuurlijk ook Batman. Hij zal verschillende bommen planten in Gotham City, die Batman uiteraard onschadelijk moet maken.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Bijna helft van de schurken ken ik niet.
  Ik hoop ook zeer dat Harley Quinn haar opwachting maakt, of zou ze nog een zuster zijn in Arkham Asylum in de vroegere jaren.

  Of wat dacht je van de The Ventriloquist met Scarface dat zou pas een geweldige schurk zijn, en eentje die we nog niet hebben gezien.

 2.   
  tijn80's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "Bijna helft van de schurken ken ik niet.
  Ik hoop ook zeer dat Harley Quinn haar opwachting maakt, of zou ze nog een zuster zijn in Arkham Asylum in de vroegere jaren.
  Of wat dacht je van de The Ventriloquist met Scarface dat zou pas een geweldige schurk zijn, en eentje die we nog niet hebben gezien.
  "

  Als Harley al meedoet, dan zal dat als Dokter zijn 😉