Paranoia (2013)

Robert Luketic, regisseur van onder meer Killers en The Ugly Truth, brengt ons een nieuwe misdaad-thriller genaamd Paranoia. En paranoia gaat het er zeker aan toe in de film, zakenmannen Jock (Harrison Ford) en Nicolas (Gary Oldman) spelen hard tegen hard in deze sterke thriller. Alle middelen worden uit de kast gehaald om elkaar onderuit te halen, zo ook de technologische whizzkid Adam Cassidy (Liam Hemsworth).

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Joseph Finder, die voor research voor de film sprak met topmanagers bij bedrijven zoals Apple, Cisco Systems en Hewlett-Packard. Adam werkt in het begin van de film voor het bedrijf van Jock Goddard maar door een grote fout komt hij diep in de schulden, schulden die hij niet af kan betalen. Goddard geeft Adam de kans zijn fouten goed te maken en bied hem een deal aan waarin hij moet infiltreren om het bedrijf van concurrent Nicolas Wyatt ten val te brengen.

De rivaliteit is ongeveer net zo hoog als het hoogste gebouw ter wereld in deze film en dat doet de spanning zeer ten goede. Paranoia weet je gedurende de gehele lengte van 106 minuten naar het puntje van je stoel te trekken en zo blijft de film dan ook erg boeiend om naar te kijken. Daarnaast is ook het personage van Amber Heard veelvuldig in beeld en de actrice is en blijft een lust voor het oog, maar dat ter zijde.

Het gevecht tussen Ford en Oldman lijkt tot in detail te zijn uitgedacht als je kijkt naar het einde van de film. Zonder al teveel te verklappen moeten we zeggen dat de puzzelstukjes zo tegen het einde van de film aardig in elkaar vallen. Zo blijkt onder meer dat Wyatt en Goddard elkaar al een geruime tijd kennen. Met de nodige voorbereiding en een beetje hulp van de FBI kan Adam een van de twee partijen voorgoed onderuit halen. Wie dat is? Dat vertellen we niet, daarvoor moet je de film toch echt zelf gaan zien.

Conclusie
Houdt je wel van een spannende actie-thriller waar ook nog de nodige drama in naar voren komt? Dan is Paranoia zeker iets voor jou! De film zal je dan ruim ander half uur lang in zijn greep houden. Heb jij niets met diepgaande verhalen en mannen die vrouwen laten zitten om hun hachje op het werk te redden, dan kan je de film maar beter links laten liggen.

Al met al vonden wij Paranoia zeker de moeite waard en belonen deze dan ook van ruim vier van de vijf sterren, een 8,5 dus!

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Spannend en boeiend verhaal
  • Diepgaande relaties
  • Gary Oldman vs. Harrison Ford

Wat is NOT

  • Voorspelbaar
  • Onrealistisch op sommige momenten

8.5

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren